Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι – Πέφτει η θερμοκρασία – Η πρόγνωση Κολυδά

Για πτώση της θερμοκρασίας έκανε λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς αναφερόμενος στον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά αναφέρει για τις επόμενες μέρες:

«Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τη Δευτέρα 6-7 στα Νοτιοανατολικά.

Αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά την Πέμπτη με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

Από πλευράς θερμοκρασιών , μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά έως Τρίτη, θα έχουμε πτωτική πορεία του υδραργύρου με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή (δείτε παρακάτω στατιστικά)»

 

Τι ανέφερε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Για ακραίες αντιθέσεις που θα παρουσιάσει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα έκανε λόγο από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας και προειδοποιεί σχετικά.

Μιλάει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του για τρία πρόσωπα που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«”Θερμή εισβολή και μετά καταιγίδες και μπουρίνια …”

Τρία πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα:

Δευτέρα-Τρίτη:

Άνοδος της θερμοκρασίας με το υδράργυρο να αγγίζει τους 37-39 (ίσως και 40 τοπικά) σε Θεσσαλία,Βοιωτία,Φθιώτιδα,Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία ,Λακωνία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αργολίδα, νότια Κρήτη. Στους 35-37 στην Αττική και στους 32-34 στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη -Πέμπτη:

Πτώση θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς.

Δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες και μπουρίνια με πολλούς κεραυνούς στα ηπειρωτικά.

Παρασκευή-Κυριακή:

Άνοδος της θερμοκρασίας με υποφερτή ζέστη, ηλιοφάνεια και μελτέμια μέχρι 7 μποφόρ.

Καλή Κυριακή!

Υ.Γ : Από το βράδυ πέφτουν οι άνεμοι .Προσοχή σήμερα. Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι δυσμενείς»

Πρόγνωση για τον καιρό τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τον καιρό την Τρίτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και απο τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο τοπικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες έως τις νυχτερινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.