Καιρός: Εξασθενεί το μελτέμι – Καταιγίδες Τετάρτη και Πέμπτη

Δευτέρα και Τρίτη οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ξεπερνά τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τετάρτη και Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ προβλέπονται και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Πέμπτη ακόμα και στα νότια ηπειρωτικά, πιθανόν μάλιστα τοπικά ισχυρές.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βαθμιαία δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς και στα νησιά 30 με 34 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.