Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σταμάτα: Απειλούνται σπίτια – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπα της φωτιάς στη Σταμάτα Αττικής, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό των δύο μετώπων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση εκκένωσης τριών οικισμών, αφού η φωτιά απειλεί κατοικίες. Αντίθετα, βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Κερατέα, εκεί όπου νωρίτερα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Διαδοχικά μηνύματα ήχησαν από το 112, τα οποία καλούσαν τους πολίτες αν βρίσκονται στην περιοχή Αμυγδαλέζα να απομακρυνθούν μέσω λεωφόρου Σταμάτας προς την πλατεία Σταμάτας, ενώ ένα δεύτερο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της Γαλήνης στη Σταμάτα να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις και χωματουργικά μηχανήματα, τα οποία ενισχύονται συνεχώς.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 7 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστική για τη φωτιά στη Σταμάτα

«Συγκεκριμένα, στις 4 και 17, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, και αυτή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Ροδόπολη και Γαλήνη προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στη Σταμάτα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στις περιοχές των πυρκαγιών, έχουν αναπτυχθεί Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων, αλλά και για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ για την πιθανή αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Από αύριο, 1η Ιουλίου, μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.»

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.