Φωτιά στη Σταμάτα: Έκλεισε ο δρόμος από τη Νέα Μάκρη προς Διόνυσο – Που γίνονται εκτροπές στην κυκλοφορία

Δραματική είναι η κατάσταση στη Σταμάτα, με τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα (30/06). Συγκεκριμένα στις πύρινες γλώσσες έχουν παραδοθεί οικίες, ενώ ένας άνδρας υπέστη ανακοπή δίνοντας αυτή τη στιγμή μάχη για τη ζωή του σε Κέντρο Υγείας.

Ως εκ τούτου η τροχαία ανακοίνωσε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη μετακίνηση των κατοίκων.

Πιο αναλυτικά η κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η τροχαία

Σε ισχύ οι ακόλουθες εκτροπές στην περιοχή του Δήμου Διονύσου:

1) MAKEΔONIAΣ KAI MEΓAΛOY AΛEΞANΔPOY, 2) ΠΛATEIA ΣTAMATAΣ, 3)MAPAΘΩNOΣ KAI MEΓAΛOY AΛEΞANΔPOY, 4)ΔPOΣIAΣ ΣTAMATAΣ KAI POΔOΠOΛEΩΣ, 5) EΞOΔOΣ AΓIOY ΣTEΦANOY KPYONEPI, 6) AΓIOY IΩANNOY KAI ΓAΛHNHΣ, 7) ΠΛATEIA ΔPOΣIAΣ, XEΛMOY KAI MAPAΘΩNOΣ 8), 9) ΔIONYΣOY AΠO AΓIO ΠETPO, 10) MEΓAΛOY AΛEΞANΔPOY KAI ΠAΠAΦΛEΣΣA, 11) ΔIONYΣOY KAI KAIPH, 12) ΔIONYΣOY KAI ΘHΣEΩΣ 13) ΔIONYΣOY KAI POΔΩN, 14) MHTPOΠOΛITOY KYΔΩNIΩN KAI AΓIOY IΩANNOY, 15) ΔIONYΣOY KAI ΔHMOKPATIAΣ, 16) ΔIONYΣOY KAI ANATOΛHΣ AΠO NEA MAKPH

Πληροφορίες για ένα τραυματισμένο άτομο

Για πληροφορίες για τραυματισμένο άτομο στη φωτιά στη Σταμάτα μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Οπως είπε η κυρία Δημογλίδου μιλώντας στο Open υπάρχουν πληροφορίες για ένα τραυματισμένο άτομο, πολίτη, ο οποίος μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Η μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ζητηθεί εκκένωση τριών οικισμών και η μάχη της πυροσβεστικής εντείνεται καθώς υπάρχει το χρονικό εμπόδιο των 9, που είναι η ώρα που θα σταματήσουν να πετούν τα εναέρια μέσα.

O πρώην δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης μιλώντας επίσης στο Open ανέφερε ότι είδε τον τραυματία την ώρα που τον παραλάμβανε το ΕΚΑΒ, έφερε εγκαύματα και πρόκειται για κάτοικο της περιοχής του οποίου το σπίτι είναι ένα από αυτά που αντιμετώπισαν πρόβλημα από τις φλόγες.

Άνδρας υπέστη ανακοπή

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην φωτιά στην Σταμάτα, καθώς άνδρας υπέστη ανακοπή στην προσπάθειά του να διαφύγει από το πύρινο μέτωπο.

Όπως αναφέρει το MEGA, αμέσως στον άνδρα προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.

Γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή.

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας όπου το μεσημέρι είχαν σταλεί τρία μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών ενώ κάηκαν και τρία σπίτια. Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι αναμένεται να υποχωρήσουν. Για την κατασβεσή της άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις μέσα σε χαράδρες. Η πυρκαγιά δεν είχε ενιαίο μέτωπο, αλλά 4 διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) επιχειρήσαν και στις 4 εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία.

Να υπενθυμίσουμε, ό,τι εκκενώθηκαν με ασφάλεια 6 οικισμοί. Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνέδραμαν αστυνομία ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου).

Εντωμεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ συνδράμει στα πύρινα μέτωπα της Κερατέας και του Διονύσου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.