Πανελλήνιες: Αυτός είναι ο πρώτος των πρώτων – Τα 19.800 μόρια και το… γαλακτομπούρεκο

Οι βαθμολογίες του 18χρονου Μανώλη Σελεγγίδη από την Πυλαία Θεσσαλονίκης πραγματικά εντυπωσιάζουν. Με 19.800 μόρια αναδείχθηκε ο πρώτος των πρώτων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο.

Οι βαθμολογίες – Πού πήρε καθαρά 20άρια

Κατάφερε το απόλυτο 20 σε Μαθηματικά και Χημεία. Στην έκθεση πήρε 19,2 και στη Φυσική που τόσο δυσκόλεψε τους υποψηφίους, ο Μανώλης έγραψε 19,8 και κατάφερε να περάσει πρώτος στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Τα σχέδια για τις σπουδές και για το καλοκαίρι

Άλλωστε, με τους βαθμούς του, μπαίνει σε όποια σχολή επιθυμεί, ωστόσο ο ίδιος λέει ότι θα επιλέξει είτε τη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είτε Μηχανικών Υπολογιστών. “Δεν σπαταλούσα καθόλου χρόνο όταν διάβαζα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος, χρειάζεται διάβασμα συστηματικό και συγκεντρωμένο, όταν το θέλεις σου βγαίνει αυθόρμητα”, τόνισε.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, μπορεί να κουράστηκε τον Ιανουάριο και να ένιωθε πως τελειώνουν οι δυνάμεις του αλλά επανήλθε γρήγορα, βρήκε τελικά ξανά τον βηματισμό του και τα έδωσε όλα λίγο πριν την τελική ευθεία. Τώρα, το μόνο που θέλει, είναι πρώτα να πάει διακοπές κάπου στη Χαλκιδική και στην Πάρο και μετά να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

«Χρειάζεται διάβασμα συστηματικό και συγκεντρωμένο, δεν σπαταλούσα χρόνο» αποκαλύπτει ο 18χρονος που αρίστευσε στις Πανελλαδικές

Οι γονείς του ήταν άκρως υποστηρικτικοί στη μεγάλη του προσπάθεια και δεν τον πίεσαν ποτέ να διαβάσει, ανέφερε, ενώ το μόνο πράγμα που ζήτησε πριν από τη δύσκολη διαδικασία των εξετάσεων ήταν ένα… γαλακτομπούρεκο.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.