Ραφήνα: Δεν επιστρέφει στη διαπαραταξιακή για το Master Plan του λιμανιού ο Μπουρνούς – “Τσεβά & Τερζοπούλου έχουν πουλήσει τον αγώνα μας”

Δεν προτίθεται να επιστρέψει στην διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί για τον Master Plan του λιμανιού της Ραφήνας, ο πρώην δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς

Σε μία μακροσκελή ανάρτηση του αναλύει τους λόγους, και ρίχνει την ευθύνη στην Δήμαρχο Δήμητρα Τσεβά και στην επικεφαλής της “Γη & Ελευθερία” Ε. Τερζοπούλου

Αναλυτικά ο κ Μπουρνούς αναφέρει:

Περί Διαπαραταξιακής για το master plan του λιμανιού το ανάγνωσμα και ο δοτικός λόγος της δημάρχου

Διάβασα με προσοχή την ανάρτηση το αντιδημάρχου Κώστα Ξηντάρα, με την οποία εμμέσως, πλην σαφώς, με καλεί να γυρίσω προσωπικά και η δημοτική παράταξη που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, στη διαπαράταξιακή για το master plan του λιμανιού.

Αφού αρχικώς πρέπει να τον ευχαριστήσω αντιλαμβανόμενος την αγωνία του, αγωνία που δεν συμμερίζονται όμως οι άλλοι εταίροι της συμπαράταξης Τσεβά και Τερζοπούλου, θέλω να του πω ευθέως ότι το περιεχόμενο της πρόσκλησης δεν καλύπτει και δεν παρέχει τα εχέγγυα για ένα κοινό αγώνα αφού ούτε την προσβολή πού έγινε στο πρόσωπό μου αποδέχεται και κυρίως δεν αναιρεί το ψεύδος της δημάρχου που είπε μπροστά στις κάμερες ότι θα φέρει έγγραφο υπογεγραμμένο από εμένα για την αποδοχή του master plan, ακόμα δεν έχει παρουσιάσει στα μέσα.

Αντ’αυτού μίλησε -πάλι από κοινού- με τη συναίτερό της Εμμανουέλα Τερζοπούλου για ένα δελτίο τύπου του υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προγενέστερο μάλιστα της σύνταξης του σημερινού master plan που παρουσιάστηκε το οποίο αναφέρει ότι ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου ζήτησε την ένταξη -σε αυτό -υποδομών, όπως αυτές του Προαστιακού- metro και την απόληξης της Αττικής Οδού, γιατί αυτό που είχε παρουσιαστεί ενώπιον εμένα και το δικηγόρου του δήμου Γιώργου Γεωργακαράκου δεν είχε αυτές ούτε τις βασικές υποδομές για την πόλη αλλά και για το λιμάνι και το υπουργείο ανάκρουσε πρύμνα και έδωσε εντολή στον ΟΛΡ κάτω από την σθεναρή μου αντίσταση να συμπεριληφθούν αυτές οι υποδομές και μετά να ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για το σχεδιασμό του λιμανιού.

Συζήτηση που δεν έγινε ποτέ σε κανένα μετέπειτα στάδιο.
Μην ξεχνάμε ότι πολιτικοί της εταίροι όπως ο προηγούμενος δήμαρχος είχαν σταματήσει στην προολυμπιακή περίοδο το 2002 την έλευση της Αττικής οδού και του Προαστιακού, πράγμα που εμείς σαν διοίκηση διεκδικήσαμε και πετύχαμε να συμπεριληφθεί ξανά στα πλάνα της κεντρικής διοίκησης.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι η σημερινή μορφή του λιμανιού δεν έγινε επί της δικής μας διοίκησης αλλά επί της διοίκησης αυτού του ίδιου δημάρχου που σταμάτησε τις υποδομές, και ας μην προσπαθούν να κοιτούν σε άλλη κατεύθυνση.

Η μεγάλη συζήτηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή, ποιο λιμάνι θέλει ο καθένας.
Συμφωνούμε όλοι ότι δεν θέλουμε αυτό το λιμάνι που παρουσιάστηκε στο σχεδιασμό που μας κατατέθηκε.
Το μεγάλο στοίχημα για τον τόπο μας είναι να εγκριθούν από την κεντρική κυβέρνηση οι μελέτες για τις υποδομές που έχουμε ανάγκη ως τόπος και να δεσμευτεί αυτή ότι θα κατασκευαστούν πριν από οποιαδήποτε επέμβαση στο λιμάνι, η Αττική οδός και ο Προαστιακός, με υπογειοποίηση τα τελευταία χιλιόμετρα.
Είναι επίσης φανερό ότι το δίδυμο Τσεβά- Τερζοπούλου είναι σε πλήρη συμφωνία, και αυτό εγινε εμφανές στην τελευταία συνεδρίαση της διαπαραταξιακής.

Αποκαλυφθηκε ο διπλός ρόλος (όπως οι πράκτορες στην εποχή του ψυχρού πολέμου ) και έγινε κατανοητό ότι αποτελούν το μακρύ χέρι όλων αυτών που θέλουν να προωθήσουν το συγκεκριμένο master plan.
Σκοπίμως λοιπόν δεν ξεκινάει η ουσιαστική συζήτηση με την παρουσία των μελετητών και φυσικά την απαραίτητη παρουσία του ΟΡΛ, του ΤΑΙΠΕΔ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά αναλώνουμε το χρόνο σε συζητήσεις μεταξύ των πολιτών και των τοπικών παραγόντων, που
συμφωνούνε σε ένα ΓΕΝΙΚΟ ΟΧΙ στο master plan αλλά χωρίς αυτό να αιτιολογείται για να αποτελέσει αυτή η αιτιολόγηση το εφόδιο για τους μετέπειτα αγώνες.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ οτι οι αγώνες για την πόλη και τον τόπο που θέλουμε αλλά και το λιμάνι που θέλουμε δεν σταματάει στη δημόσια διαβούλευση που βρίσκεται μπροστά μας.
Όλοι όσοι δίνουν ακόμα και με τη σιωπηρή τους συναίνεση, θελημένα ή αθέλητα χώρο και άλλοθι στις ορακτικες Τσεβα – Τερζοπουλου απο συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν ακριβώς την ίδια ευθύνη με την σημερινή δήμαρχο που το κάνει εν πλήρη γνώση έχοντας προφανώς συμφωνήσει στα παρασκήνια με αυτούς που προωθούν αυτό το σχεδιασμό.
Πράγματι σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς
Δίνουμε όμως όλη την ίδια μάχη;

Ας θυμηθούμε οτι Τσεβά και Τερζοπούλου δεν ήταν αυτές που προσπάθησαν να σταματήσουν το αντιπλημμυρικο έργο της διευθέτησης του Ρέματος Ραφήνας την ανάπλαση του παράκτιου μετώπου, την αποχέτευση( εκεί διέπρεψε μόνη της η Τερζοπούλου) και παει λέγοντας;
Άλλες ήταν που τους εμοιαζαν;
Και τώρα πού είναι;
Γιατί έχουν απομακρυνθεί από τους χώρους των έργων και ρίχνουν από μακριά τροχιοδεικτικά βέλη;
Τώρα βάζουν ” πλατούλες”;
Όχι δεν είμαστε όλοι μαζί.

Τσεβά και Τερζοπούλου είναι φανερό ότι έχουν πουλήσει τον αγώνα μας.
Είναι φανερό ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση για να παίξουν καλύτερα το ρόλο τους.
Νενέκους δεν χρειάζεται η τοπική μας κοινωνία.
Εμείς είμαστε εδώ.
Έχουμε τη γνώση και τη θέληση.
Όπως διεκδικήσαμε και πετύχαμε την έλευση των υποδομών αλλά και την υλοποίησή τους ενάντια σε όλους αυτούς, έτσι θα συνεχίσουμε.
Θα συνεχίσουμε για να μην υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός για το λιμάνι που αποτελεί το θάνατο του τόπου μας και που θα μας αναγκάσει να ξαναγίνουμε πρόσφυγες.
Πρώτα η συζήτηση για τις υποδομές και μετά οποιαδήποτε συζήτηση για το ποιο λιμάνι” σηκώνουν” αυτές οι υποδομές που θα έρθουν, χωρίς να υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας
Έίμαστε εδώ να δώσουμε το διακριτό μας αγώνα μακριά από παρασκηνιακές συναινέσεις.
Εμείς μπορούμε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.