Τα πύρινα μέτωπα σε Σταμάτα, Πάρνηθα, Κερατέα & ο εμπρηστής της Ραφήνας!

Από τις συγκλονιστικές εικόνες την ώρα της φωτιάς σε Σταμάτα, Πάρνηθα και Κερατέα στα πλάνα της επόμενης μέρας με τις εικόνες καταστροφής σε σπίτια, αυτοκίνητα, αποθήκες και χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων που έγιναν στάχτη.
Ένας νεκρός, τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές, με τις συλλήψεις δύο ατόμων που κατηγορούνται για εμπρησμούς από πρόθεση να προκαλούν αντιδράσεις,

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, 2.000 στρέμματα δάσους στην Αττική έγιναν στάχτη. Με τους κατοίκους την ώρα της μάχης να ξεσπούν με την αγωνία αποτυπωμένη στα πρόσωπα και στον τόνο της φωνής τους και από νωρίς το πρωί να διαπιστώνουν απαρηγόρητοι τη νέα θλιβερή πραγματικότητα, που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ο κίνδυνος παραμένει στο κόκκινο, με τους πυροσβέστες σε ολόκληρη τη χώρα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Νεκρός 45χρονος στη Σταμάτα – Συνελήφθη εμπρηστής στη Ραφήνα

Ο θάνατος 45χρονου άντρα στη Σταμάτα επισκιάζει τα πάντα από χθες το μεσημέρι.

Οι καταγγελίες για εμπρησμούς αλλεπάλληλες τις τελευταίες ώρες. Ο αντιδήμαρχος Διονύσου ανέφερε πως άντρας που ήταν ντυμένος πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια.

Στη Ραφήνα συνελήφθη για πρόκληση φωτιάς αλλοδαπός, που είχε βρεθεί με χειροπέδες για τον ίδιο ακριβώς λόγο και πριν από λίγες μέρες.

«Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί για εμπρησμό και στις 16 Ιουνίου. Τότε, του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Συνελήφθη ξανά και οδηγήθηκε το πρωί, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών που το παράπεμψε να απολογηθεί σε Ανακριτή αύριο το πρωί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αστρονομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Η αρχή έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χαράδρα της Πάρνηθας και το μεσημέρι της Κυριακής σήμανε συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην Κερατέα.

Το μήκος της φωτιάς έφτασε τα 7 χιλιόμετρα και άφησε πίσω 8 σπίτια καμένα και 4 αυτοκίνητα κατεστραμμένα.

Το MEGA στα πύρινα μέτωπα

Οι κάμερες του MEGA βρίσκονται στις περιοχές που χτυπήθηκαν και καταγράφουν αυτές τις εικόνες, με τους κατοίκους να μιλούν για ολική καταστροφή.

Όλα όσα έχτιζαν μια ζωή, καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά κι όπως λένε χρήματα για να επισκευάσουν τις ζημιές, δεν υπάρχουν αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς.

Φωτιά στη Σταμάτα

Στη Σταμάτα Αττικής η μάχη της κατάσβεσης ξεκινά το μεσημέρι της Κυριακής και ολοκληρώνεται το βράδυ, με τους πυροσβέστες να παραμένουν σε επιφυλακή.

Σε γειτονιές που έπαιζαν παιδιά και αυτή την εποχή έσφυζαν από ζωή, το μαύρο πλέον της καταστροφής και της εγκατάλειψης που έφερε η φωτιά.

Το μήκος της φωτιάς στη Σταμάτα έφτασε τα 2 χιλιόμετρα και αποτέφρωσε σπίτια, αποθήκες και οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους, δεν πρόλαβαν να μετακινήσουν.

Φωτιά σε Χίο, Κω & Κρήτη

Οι πιο δύσκολες φωτιές των τελευταίων ωρών, εκδηλώθηκαν σε Κω, Κρήτη αλλά και Χίο, όπου μάλιστα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Μετόχι.

Το καλοκαίρι βρίσκεται μπροστά, οι καιρικές συνθήκες στη χώρα προκαλούν ανησυχία και η ασυνειδησία ορισμένων που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για εμπρησμούς από πρόθεση, προκαλούν οργή.

Ο νεκρός άντρας στη Σταμάτα και οι ανυπολόγιστες ζημιές στις περιοχές που χτυπήθηκαν δείχνουν τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχουν πράξεις σαν και αυτές που τους καταλογίζονται.

«Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη μέσα στο σαββατοκύριακο»

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου σχολίασε σχετικά με την κατάσταση του διημέρου σε σχέση με τις φωτιές:

«Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να ενεργοποιούνται όταν ακούν το 112. Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη μέσα στο σαββατοκύριακο και δεν ξεχνάμε και τους εθελοντές».

Για τον θάνατο του 45χρονου άντρα στη Σταμάτα είπε η κα. Δημογλίδου: «Δυστυχώς βρέθηκε από τους αστυνομικούς ένα συμπολίτης μας χωρίς τις αισθήσεις του. Προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, τον κράτησαν ουσιαστικά ζωντανό μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, στην συνέχεια δόθηκε και δεύτερη μάχη μέσα στο ασθενοφόρο, αλλά μάλλον ο άνθρωπος αυτός κατέληξε από παθολογικά αίτια»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.