Επιστημονικός Σύλλογος κατά ΑΣΕΠ – Τι του καταλογίζει

Yπέρ των αιτημάτων των συμμετεχόντων στον πρώτο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τάσσεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού.

Η σχετική επιστολή που έφτασε στον ΑΣΕΠ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού εκφράζει την αγανάκτηση και απογοήτευση των μελών του για τον τρόπο που εξελίσσεται έως σήμερα η διαδικασία του πρώτου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Χαρακτηριστικά, ενάμιση χρόνο μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού δεν έχουν καν δημοσιευθεί ούτε τα Προσωρινά Αποτελέσματα! Πολλώ δε μάλλον να έχουμεαπορρόφηση επιτυχόντων.

Τα κομβικά λοιπόν ερωτήματα είναι τα εξής:

1. Εφόσον σύμφωνα με τον νόμο 4765/2021 «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ και λοιπές διατάξεις» ο δεύτερος γραπτός διαγωνισμός πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2025, πότε θα απορροφηθούν οι επιτυχόντες του πρώτου γραπτού διαγωνισμού;

2. Πόσες προκηρύξεις θα βγουν μέχρι τον Μάρτη του 2025, όταν εδώ και ενάμιση χρόνο έχει βγει μόνο μία (1), για την οποία δεν έχουν βγει καν τα προσωρινά αποτελέσματα;

3. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων και η ενίσχυση του ΑΣΕΠ;

Στα 3 παραπάνω ερωτήματα αναμένουμε εμπεριστατωμένη απάντηση από την ανεξάρτητη αρχή επιλογής προσωπικού.

Μέλη του Συλλόγου μας, πτυχιούχοι των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων: Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν στον Γραπτό Διαγωνισμό τον Μάρτιο του 2023 μαζί με χιλιάδες συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές εξαγγελίες για μια νέα αντίληψη στη λειτουργία του δημόσιου τομέα και αξιοκρατία στις προσλήψεις.

Ωστόσο, η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των εξαγγελιών αυτών.Η προκήρυξη για τους επιτυχόντες της κατηγορίας ΠΕ, όπως κι εκείνη για τους επιτυχόντες της κατηγορίας ΤΕ, εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ χαρακτηρίστηκε από πληθώρα προβλημάτων κατά την υποβολή αιτήσεων, τα οποία οδήγησαν σε ακόμη περισσότερες καθυστερήσεις της όλης διαδικασίας.

Ωστόσο, το πλέον ανησυχητικό για τον κλάδο των Επικοινωνιολόγων (Κλάδος Επικοινωνίας, Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων σύμφωνα με το ΠΔ85/2022) ήταν το γεγονός ότι μεταξύ των προκηρυσσόμενων θέσεων υπήρξαν μόλις τέσσερις (4)! οι οποίες αφορούσαν τον εν λόγω κλάδο.

Εύλογα λοιπόν, για χιλιάδες αποφοίτους τμημάτων Επικοινωνίας, γεννάται το εξής ερώτημα:

Θεωρείτε τα πτυχία μας αχρείαστα ή μήπως διαθέτετε άλλους τρόπους για να προσλαμβάνετε προσωπικό σε θέσεις Επικοινωνίας;

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των 14.837 επιτυχόντων του Γραπτού Διαγωνισμού και απαιτεί:

● Απορρόφηση όλων των επιτυχόντων του πρώτου γραπτού διαγωνισμού
● Έκδοση νέας προκήρυξης που θα καλύπτει το σύνολο των επιτυχόντων
● Να μην πραγματοποιηθεί νέος γραπτός διαγωνισμός έως ότου διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες
● Να σταματήσουν να παρακάμπτονται οι επιτυχόντες του διαγωνισμού με την έκδοση προκηρύξεων τύπου “Κ” ή άλλων τύπων προκηρύξεων που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον γραπτό διαγωνισμό

Επιπλέον,
● Απαιτούμε την ουσιαστική αναγνώριση των πτυχίων και των προσόντων μας με την προκήρυξη θέσεων εργασίας αντικειμένου ΠΕ Επικοινωνίας, Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων σττον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο Του Πανελλήνιου Συλλόγου Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας,
Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης & Πολιτισμού

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.