Κερατέα: Ομογενής προσφέρει σπίτι στον πολύτεκνο εθελοντή δασοπυροσβέστη που έχασε το σπίτι του όσο έσβηνε φωτιές!

Συγκίνηση προκαλεί η αυταπάρνηση ενός εθελοντή δασοπυροσβεστη, πατέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών. Την ώρα που ο Αλέξανδρος Τυφλίδης επιχειρούσε να σώσει ξένες περιουσίες στη φωτιά της Κερατέας καιγόταν το σπίτι του. Τώρα ο ίδιος με την οικογένειά του μένουν στον δρόμο αντικρίζοντας μόνο στάχτες αποό την παλιά τους ζωή.

«Δεν μετανιώνω», λέει ο ίδιος στον Γιάννη Σωτηρόπουλο και την κάμερα του STAR, με την ιστορία του να προκαλεί κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Κερατέα: Πολύτεκνος εθελοντής δασοπυροσβέστης έχασε το σπίτι του ενώ έσβηνε τη φωτιά

Πάνω από τις στάχτες και τα καμένα ντουβάρια ο Αλέξανδρος Τυφλίδης βλέπει τη ζωή του, τις αναμνήσεις από το σπίτι του που του άφησε η γιαγιά του σαν ταινία. Κόποι και όνειρα χρόνων χάθηκαν σε ένα απόγευμα στη φωτιά της Κερατέας.

«Εγώ εκείνη τη στιγμή που καιγόταν το σπίτι μου έδινε μεγάλη μάχη να σώσουμε άλλα σπίτια μαζί με συναδέλφους. Πήγαμε να καούμε εδώ πίσω στο Μαρκάτι. Αυτό είναι μια χαρά για μας γιατί σώσαμε άλλα σπίτια», λέει ο ίδιος.

Ο Αλέξανδρος Τυφλίδης, 30 ετών, δουλεύει σε εργοστάσια και είναι 8 χρόνια εθελοντής δασοπυροσβέστης.

«Δεν μετάνιωσα που έσβηνα φωτιά στα σπίτια άλλων, και δεν κατάφερα να σώσω το δικό μου. Το κάνω με την καριά μου, αγαπάμε τη φύση γι’ αυτό τρέχουμε».

«Το σπίτι μου δε γυρνάει πίσω»

Τώρα, στα δωμάτια που μέχρι χθες ήταν γεμάτα παιχνίδια, χαμόγελα, παιδικά κρεβατάκια… ένα ευτυχισμένο νοικοκυριό… σήμερα κυριαρχούν μπάζα και μαυρίλα. Ο Αλέξανδρος πάνω στα συντρίμια καταγράφει ό,τι χάθηκε, παίρνει δύναμη όμως από το γεγονός ότι σώθηκε η οικογένειά του.

«Το σπίτι μου δε γυρνάει πίσω. Να προσέχουμε όλοι να είμαστε γεροί, πάνω από όλα υγεία… όλα τα άλλα φτιάχνονται».

Μεγαλείο ψυχής: Ομογενής προσφέρει σπίτι στον πολύτεκνο εθελοντή δασοπυροσβέστη

Μέσα από τη φωτιά ξεπηδά και ελπίδα. Φωτεινό παράδειγμα, ένας ομογενής από τον Καναδά που προσφέρει σπίτι στον Αλέξανδρο και τα παιδάκια του στα Νότια Προάστια.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το βλέπεις στην τηλεόραση είναι τόσο συγκινητικό που αισθάνεσαι ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Υπάρχει αυτό το κτίριο, είναι στην Άνω Γλυφάδα το οποίο δεν κατοικείται, είναι άδειο έτσι κι αλλιώς οπότε αν ο κύριος Τυφλίδης ενδιαφέρεται, τον βολεύει κτλ μπορεί να το δει και να αποφασίσει. Με μεγάλη μας χαρά! Νομίζω ότι ενδείκνυται να πάει να μείνει ο άνθρωπος εκεί.

star.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.