Πώς η βιωσιμότητα έχει ενταχθεί στην καθημερινότητά μας και πώς θα βοηθήσει στην κλιματική αλλαγή;

H κλιματική αλλαγή γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο αισθητή με ακραία καιρικά φαινόμενα να λαμβάνουν μέρος στην χώρα μας και γενικότερα στην Γη. Συμβαίνουν πράγματα που επιδεινώνουν κάποιες καταστάσεις όπως οι πυρκαγιές που λαμβάνουν μέρος κυρίως τα καλοκαίρια και άπειρα δέντρα χάνονται με αποτέλεσμα το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες να είναι υψηλές γιατί τα δέντρα προσέφεραν δροσιά και το χειμώνα να παρατηρούνται πλημμύρες επειδή το νερό της βροχής το απορροφούσαν σε μεγάλο μέρος τα δέντρα. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα και υπάρχουν χιλιάδες ακόμα που δείχνουν πως η κατάσταση χειροτερεύει, αλλά σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην βιωσιμότητα.

Η βιωσιμότητα είναι μια έννοια που έχει εισέλθει τελευταία στην καθημερινότητά μας και έχει επηρεάσει πολλούς τομείς, από τις προσωπικές μας συνήθειες μέχρι και επιχειρηματικές πρακτικές. Πώς όμως η βιωσιμότητα έχει ενταχθεί στην καθημερινότητά μας;

  • Έχουν βγει νομοθεσίες για την μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου και πλέον έχουν γίνει συνήθειες για όλους τους πολίτες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η χρέωση της πλαστικής σακούλας και γενικότερα των πλαστικών προϊόντων σε όλα τα καταστήματα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να έχουν πάντα μαζί τους μια σακούλα πολλαπλών χρήσεων που θα αντέξει σε βάθος χρόνου. Άλλη μια νομοθεσία είναι η απαγόρευση για τα πλαστικά καλαμάκια και η χρήση μόνο χάρτινων τα οποία είναι βιοδιασπώμενα.
  • Έχει αλλάξει η καταναλωτική συμπεριφορά και πλέον ο κόσμος θέλει να αγοράζει προϊόντα τα οποία δεν κατασκευάζονται ή δοκιμάζονται πάνω σε ζώα. Επίσης στον κλάδο της μόδας και ιδιαίτερα των ρούχων πολλοί παίρνουν ως βασικό κριτήριο τις συνθήκες εργασίας και την πολιτική που έχει η κάθε εταιρεία και αποφεύγουν το fastfashion. Αν θέλετε λοιπόν να πάρετε βιώσιμα παντελόνια γυναικείαhttps://cloud9byl.gr/pantelonia/ή ανδρικά, αναζητήστε για sustainable ρούχα και θα βρείτε μεγάλη ποικιλία.
  • Πολλές επιχειρήσεις προωθούν και επενδύουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. Τα φωτοβολταϊκά αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια και την μετατρέπουν σε ηλεκτρική με αποτέλεσμα να μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί ένα κτίριο με τρόπους που δεν αφήνουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κινήματα που δημιουργούνται από εθελοντές που είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα ζητήματα, έχουν βοηθήσει πολύ στην κινητοποίηση του κόσμου και στην υιοθέτηση αυτής της νοοτροπίας. Ένα τέτοιο κίνημα είναι το «Zero Waste» και σκοπός του να μηδενικά απόβλητα, τονίζοντας πως δεν χρειάζεται να παίρνετε παραπάνω πράγματα από όσα χρειάζεστε, να προτιμάτε ανακυκλώσιμα και ότι φαγητό περισσεύει μπορεί να χρησιμεύσει σε μια νέα συνταγή. Πολλοί διάσημοι chefπαίρνουν θέση και δημιουργούν συνταγές με φαγητά που μπορεί να έχουν περισσέψει και υπάρχουν στο ψυγείο.

Όλες αυτές οι κινήσεις από όλους τους τομείς, έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να βοηθούν για να υιοθετούν όλο και περισσότεροι την νοοτροπία της βιωσιμότητας για ένα καλύτερο κόσμο στον πλανήτη και για τις επόμενες γενιές!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.