Σπαραγμός στην κηδεία της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό στην Χαλκιδική

Σε λευκό φέρετρο η σορός της 13χρονης που σκοτώθηκε όταν κεραυνός έπεσε στην παραλία που βρισκόταν με τους γονείς της, στη Χαλκιδική. Αβάσταχτος ο πόνος στην κηδεία της ανήλικης.

Ο πόνος της απώλειας είναι αδύνατον να περιγραφεί με λέξεις. Οι γονείς και οι στενοί συγγενείς της 13χρονης Δωροθέας, που σκοτώθηκε όταν κεραυνός έπεσε στην παραλία που βρισκόταν το άτυχο παιδί, ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά που δείχνει ατελείωτος. Όλοι συντετριμμένοι, με τα δάκρυα στα μάτια τους, να συμπυκνώνουν την οδύνη τους, στην κηδεία της μικρής. Η εξόδιος ακολουθία τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Λίγο μετά τις 10:00 έφτασε στην εκκλησία η σορός της ανήλικης σε λευκό φέρετρο. Ο πόνος εκείνα τα δευτερόλεπτα ήταν βουβός για όλους, όπως μαρτυρούν οι εικόνες του newsit.gr. Στην εκκλησία και πλήθος απλού κόσμου, που έμαθε και διάβασε την τραγική ιστορία. Άνθρωποι που ήθελαν να αποτίσουν το δικό τους φόρο τιμής και να συμπαρασταθούν, έστω και νοερά, στους γονείς της 13χρονης.

Τη σορό της ανήλικης συνόδεψε, κατά την έξοδο από τον ναό η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «ο Φάρος». Νωρίτερα οι στενοί συγγενείς της Δωροθέας με μπομπονιέρες στα χέρια, έμπαιναν στην εκκλησία.

Η τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου του 2024. Το παιδί κολυμπούσε στη θάλασσα με τους γονείς του και κάποια στιγμή αποφάσισαν να βγουν στην παραλία όταν ξεκίνησε να βρέχει. Εκείνη τη στιγμή, ωστόσο, έπεσε ο κεραυνός και τραυμάτισε τη 13χρονη αλλά και τη μητέρα της. Οι λουόμενοι προσπάθησαν να την βοηθήσουν αλλά φοβήθηκαν λόγω του κεραυνού και έτσι κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Η άτυχη Δωροθέα είχε ήδη χάσει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

«Έπεσε ένας κεραυνός μπροστά μας. Η γυναίκα μου ήταν προπορευόμενη. Η κόρη μου ήταν 1,5 μέτρο πίσω της. Έπεσαν και οι δύο στο έδαφος, στην άμμο. Δεν ήταν στη θάλασσα μέσα, ήταν στην ακρογιαλιά. Το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε», είπε ο πατέρας της στο Live News για την τραγωδία, που έντυσε μια ολόκληρη περιοχή στη Χαλκιδική, στα μαύρα.

«Πήρε όλον τον κεραυνό πάνω της, εκατομμύρια βολτ. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ κάναμε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Εγώ φυσούσα αέρα μέσα στο στόμα της. Έγινε είσοδος του κεραυνού από το αριστερό φρύδι και έξοδος από την πλάτη».

Όπως είπε, η κόρη του είχε όνειρα, ήταν πολύ καλή μαθήτρια και αθλήτρια. Η μητέρα της 13χρονης που ήταν μπροστά στο περιστατικό περιέγραψε όσα έγιναν. «Μόλις χάλασε ο καιρός, βγήκαμε από τη θάλασσα. Είχαμε να περπατήσουμε μια απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια για να φτάσουμε στο αμάξι, γιατί κανονικό ΙΧ δεν είχε πρόσβαση στην παραλία.

Ενώ είχαμε περπατήσει ήδη 10 λεπτά, η κόρη μου χτυπήθηκε από κεραυνό στο κεφάλι. Εγώ ήμουν περίπου 1 μέτρο πίσω της, πέσαμε κάτω και οι δύο. Εγώ σηκώθηκα, αυτή ποτέ. Ο πατέρας της ήταν από πίσω και τα είδε όλα. Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στην παραλία, όπως ειπώθηκε λανθασμένα. Το ασθενοφόρο ήρθε 20 λεπτά αργότερα, αλλά ήταν αργά. Η κόρη μου είχε όνειρα και φιλοδοξίες. Μια πολύ καλή μαθήτρια και αθλήτρια. Ασχολούνταν με το σκάκι, είχε πάρει και κύπελλα, αγαπητή σε όλους», είπε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.