Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Οι αγορές και ο κρίσιμος Ιούλιος

Εισερχόμαστε στον 3o κατά σειρά καλύτερο σε απόδοση στατιστικά μήνα του έτους για τον S&P 500 (μετά τους μήνες Νοέμβριο και Οκτώβριο).

Ο φετινός Ιούλιος όμως θα είναι κρίσιμος καθώς την 11ην του μηνός αναμένεται η ανακοίνωση του πληθωρισμού του Ιουνίου, όπου εκτιμάται ότι θα επιβεβαιωθεί η πολυπόθητη αποκλιμάκωση του προς το 3,1% (χαμηλότερο 11μήνου), γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες των αγορών για μια πιθανή μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων στην συνεδρίαση της FED του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο, οι προθεσμιακές αγορές, τη δεδομένη χρονική στιγμή για την επόμενη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου, δεν φαίνεται να αποτιμούν με σοβαρή πιθανότητα μια μείωση δεδομένου ότι το ενδεχόμενο αυτό προεξοφλείται μόνο κατά 11%. Ωστόσο, κάποιες αναφορές αλλά και ενδείξεις, λεκτικές κυρίως που κάνουν λόγο για μελλοντική μείωση, θα έχουν την αξία τους μετά και τη συνέντευξη που θα ακολουθήσει την συνεδρίαση του προέδρου J.Powell.

Μετά τις 15 Ιουλίου αρχίζει και η περίοδος ανακοινώσεων κερδοφορίας του β’ τριμήνου του 2024 των εταιρειών του S&P 500, όπου και αναμένεται ετήσια αύξηση της τάξης του 10,6 % ίσως και 14%, αν λάβουμε ως δεδομένο κάποιες θετικές εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin, σκόπιμα κρίνουμε ότι θα πρέπει κανείς να λάβει ως ευκαιρία τοποθέτησης οποιαδήποτε υποχώρηση του δείκτη S&P 500, προσεχώς προς το 5350-5200, δεδομένου ότι η αποφυγή μιας ύφεσης και η επιβεβαίωση της προβλεπόμενης αύξησης της κερδοφορίας κατά 10 % εντός του 2024, θα οδηγήσει τον S&P 500 στην περιοχή των 6000- 6100.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.