Ελεύθερη με όρους η δικηγόρος μετά την απολογία της για παραβίαση προσωπικών δεδομένων γνωστού ποινικολόγου

«Εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη», ισχυρίστηκε η γυναίκα

Ελεύθερη έφυγε από το ανακριτικό γραφείο, μετά την απολογία της η 43χρονη ασκούμενη δικηγόρος η οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις κατηγορούμενη για κακουργηματική παραβίαση προσωπικών δεδομένων μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της γνωστός ποινικολόγος.

Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης συναναστροφής με τον 70χρονο ποινικολόγο αλλά και η υποχρέωση καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Η γυναίκα συνελήφθη το περασμένο Σάββατο όταν ο 70χρονος δικηγόρος προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αφορμή προσωπικά μηνύματα που η δικηγόρος δημοσιοποίησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης.

Σε βάρος της 43χρονης ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η κατηγορούμενη σε πολυσέλιδο υπόμνημα εξέθεσε τις θέσεις της αρνούμενη την κατηγορία που της αποδίδεται . Η 43χρονη στην απολογία της φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν προκλήθηκε βλάβη στον ποινικολόγο καθώς , σύμφωνα με την ίδια , από τα μήνυμα που είδαν το φως δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί.

«Εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη»

Η κατηγορούμενη στο απολογητικό της υπόμνημα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι με τον μηνυτή, γνωστό ποινικολόγο είχαν «μια σύντομη ερωτική σχέση, διάρκειας περίπου 2 μηνών, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2024».

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη ημερομηνία ορόσημο είναι η 28η Απριλίου 2024 όταν , σύμφωνα με την ίδια, «ο μηνυτής, μεταξύ άλλων, με χτύπησε και την ίδια μέρα αρμοδίως κατέθεσα έγκληση εις βάρος του και την επόμενη μέρα εξετάσθηκα από ιατροδικαστή. Ο ίδιος κατέθεσε εναντίον μου έγκληση μετά από παρέλευση περίπου μισού μήνα, και μόνον όταν είχε ήδη πληροφορηθεί την δική μου έγκληση».

Η κατηγορούμενη στην απολογία της φέρεται να πιθανολόγησε πως η συγκεκριμένη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας με αφορμή της υπόθεση ενδοοικογενειακή βίας του προφυλακισμένου ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα καθώς η ίδια , λέει , πως δεν επεδίωξε κάτι ανάλογο.

«Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, πλήθος προσώπων, οικείων του μηνυτή και φυσικά ο ίδιος, εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη, ψυχικά ασθενής, ότι καταθέτω αναλήθειες και γενικώς ότι δεν μπορεί η δική μου καταγγελία να έχει την ίδια βαρύτητα με την έτερη υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ.» φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημα της η 43χρονη καταγγέλλοντας παράλληλα προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητας της. «Εκδόθηκαν δελτία τύπου που βρίθουν ψεμάτων, παρουσιάστηκαν σε εκπομπές μηνύματα που έχω ανταλλάξει με άλλο πρόσωπο – δηλαδή έπραξαν αυτό που με καταγγέλλουν αυτή τη στιγμή ότι έχω διαπράξει – και με πληροφορίες “δημοσιογραφικές” επιχειρήθηκε να κατασκευασθεί μια εικόνα, με μοναδικό σκοπό, την αποδόμηση της προσωπικότητας μου, ώστε στο επερχόμενο δικαστήριο, όπου ο μηνυτής μου θα είναι κατηγορούμενος και εγώ υποστηρίζουσα την κατηγορία της ενδοοικογενεικής βίας, να φανώ αναξιόπιστη» ανέφερε.

«Δεν αποκάλυψα την ταυτότητα του»

«Την 28.06.2024 εμφανίσθηκα σε μια εκπομπή με μοναδικό σκοπό να σταματήσει ο διασυρμός μου και να προστατευθώ και όχι για να πλήξω τον μηνυτή. Άλλωστε δεν αποκάλυψα την ταυτότητα του, ούτε προσπάθησα να τον σκιαγραφήσω» φέρεται να υπογράμμισε σημειώνοντας πως την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε η σύζυγος του μηνυτή και επωνύμως προανήγγειλε μηνύσεις. «Πως ταυτοποιήθηκε άραγε ο μηνυτής;» αναρωτήθηκε εξηγώντας πως σύμφωνα με το νόμο δεν παρουσιάστηκαν από εκείνη τα στοιχεία του μηνυτή καθώς προβλέπεται “Υποκείμενο των δεδομένων”: το φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί, δηλαδή μπορεί να προσδιορισθεί αμέσως ή εμμέσως, ιδίως βάσει αριθμού ταυτότητας ή βάσει ενός ή περισσότερων συγκεκριμένων στοιχείων που χαρακτηρίζουν την υπόστασή του από άποψη φυσική, βιολογική, ψυχική, οικονομική, πολιτιστική, πολιτική ή κοινωνική».

«Σε κανένα απολύτως σημείο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής δεν παρουσιάστηκε, ούτε φωτογραφήθηκε, ούτε θα μπορούσε να συνδεθεί το πρόσωπο του εγκαλούντος με όλα όσα παρουσιάσθηκαν. Κανείς απολύτως από το κοινό ή οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα μπορούσε να συνδέσει το “εβδομηντάχρονος ποινικολόγος” με τον μηνυτή μου. Υπάρχουν τουλάχιστον χίλιοι εβδομηντάχρονοι ποινικολόγοι στην Αθήνα, δηλαδή σχεδόν αόριστος αριθμός προσώπων, που με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε ο τηλεθεατής να συνδέσει το πρόσωπο του μηνυτή με τον αναφερόμενο στην εκπομπή» φέρεται να ανέφερε η κατηγορούμενη λέγοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι «σε ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ της εκπομπής δεν παρουσιάσθηκε ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό δεδομένο».

«Κανένα δόλο δεν είχα»

«Στην υπό κρίσην υπόθεση κανένα δόλο δεν είχα, όχι μόνον να παρουσιάσω προσωπικά δεδομένα, που εν τέλει δεν παρουσίασα, αλλά και κανένα δόλο εκδίκησης δεν είχα, αφού αυτό έγινε μετά την συστηματική συκοφάντηση μου» ανέφερε η 43χρονη προσθέτοντας : «Άλλωστε, αν είχα δόλο να εκδικηθώ τον μηνυτή, γιατί να το κάνω την 28.06 και όχι 2 μήνες νωρίτερα, οπότε και εγκλημάτησε εις βάρος μου; Ο ίδιος ο μηνυτής, σε άλλα σημεία αναγνωρίζει τα μηνύματα που μου απέστειλε και σε άλλα όχι. Γιατί λοιπόν κατηγορούμαι, για γεγονότα που ακόμα ούτε ο ίδιος δεν είναι σίγουρος;

Εν συντομία: ποτέ δεν δημοσιοποίησα την μήνυση μου εναντίον του, ούτε την διαπροσωπική μας σχέση- κινήθηκα θεσμικά με καταγγελία στην αστυνομία- η σύζυγος του εμφανίσθηκε στην εκπομπή με παρουσιάστρια την Τατιάνα Στεφανίδου- στην συμπληρωματική του έγκληση αναφέρεται σε γεγονότα που δεν γνωρίζω και αποτελούν εξύφανση μιας ιστορίας που άλλοτε θέλω να τον εκδικηθώ άλλοτε είναι σχέδιο εις βάρους του σε σχέση με την ένωση ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων και άλλοτε σε σχέση με την υποψηφιότητα της συζύγου του στις ευρωεκλογές, με κόμμα που δεν κατονομάζει. Τι από όλα συμβαίνει;».

Μάλιστα, η κατηγορούμενη φέρεται να τόνισε πως ο μηνυτής «αιτείται την κατάσχεση του κινητού μου και του υπολογιστήμου, με μοναδικό σκοπό, να με αποξενώσει από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω εις βάρος του, τόσο για την μήνυση για ενδοοικογενεική βία όσο και για την παρούσα υπόθεση.»

Η δικηγόρος, πριν από περίπου 1,5 μήνα, κατήγγειλε τον γνωστό δικηγόρο για ενδοικογενεική βία και εξύβριση. Σύμφωνα με την καταγγελία η γυναίκα δέχτηκε χτυπήματα από τον 70χρονο πρώην σύντροφο και εργοδότη της.

Από την πλευρά του ο γνωστός δικηγόρος αρνείται όσα του αποδίδονται και την κατηγορεί ότι όσα λέει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

news.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.