Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού με κεραυνούς και χαλάζι

Χαλάζι, ισχυρές καταιγίδες και πολλοί κεραυνοί θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια καθώς το σκηνικό αλλάζει άρδην.

Ο μετεωρολόγος συνέστησε πολλή προσοχή για τον κόσμο που θα βρίσκεται στο ύπαιθρο ή σε παραλίες, αλλά και για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Μαρουσάκης: «Αναμένεται μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα»

Όπως τονίζει ο κ. Μαρουσάκης, χρειάζεται ετοιμότητα και προσοχή γιατί τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν να πέφτει μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ θα πέσει και χαλάζι και επικίνδυνοι κεραυνοί.

Τα φαινόμενα αύριο, Τετάρτη, εξαπλώνονται στα κεντρικά τμήματα της χώρας, προς την περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου αλλά και την Πελοπόννησο ενώ αργά το απόγευμα θα φτάσουν και στην Αττική.

Η Πέμπτη θα είναι η πιο «επικίνδυνη» ημέρα καθώς στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού θα σημειωθούν μπόρες και ισχυρά επικίνδυνες καταιγίδες. Από την Παρασκευή εκτονώνεται το κύμα αστάθειας και θα επικρατήσουν τα μελτέμια και οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Το Σαββατοκύριακο θα βελτιωθεί ο καιρός αλλά θα επικρατούν δυτικοί βοριάδες που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα ανεβάσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Αρνιακός: Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει 10 βαθμούς κάτω

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Ευρώπη κατηφορίζει και θα επηρεάσει κυρίως τη νότια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μύκονο, την Θεσσαλία τη Μακεδονία κι ενώ στην Ήπειρο και την Θεσσαλία τα φαινόμενα προς το απόγευμα θα σταματήσουν στην Μακεδονία θα συνεχιστούν μέχρι σχεδόν και τα μεσάνυχτα», ανέφερε από την πλευρά του για τη σημερινή ημέρα ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Στη συνέχεια της εβδομάδας τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν. «Αύριο και κυρίως την Πέμπτη θα γενικευθούν κυρίως στα ηπειρωτικά εκτός της Μακεδονίας και της Θράκης. Την Πέμπτη περιμένουμε βροχές και στην Αττική και στην Πελοπόννησο. Σήμερα θα φτάσουμε τους 38 και παραπάνω και την Πέμπτη θα πέσουμε 10 βαθμούς κάτω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το πρωί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, εν όψει της ξαφνικής κακοκαιρίας που θα εμφανισθεί στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από αύριο το μεσημέρι (03/07) έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04/07) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Αύριο, Τετάρτη 03 Ιουλίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Την Πέμπτη 04 Ιουλίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).
Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.
Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.