Ψυχικό: Με πλαστές πινακίδες η μηχανή του εκτελεστή του τοπογράφου

Πλαστές πινακίδες είχε η μηχανή του εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου-μηχανικού, ο οποίος έπεσε νεκρός από βροχή σφαιρών κοντά στο τεχνικό γραφείο του, στο Ψυχικό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr.

Ο εκτελεστής φέρεται να παρακολουθούσε τον 54χρονο από το σπίτι του μέχρι το τεχνικό γραφείο και όταν το θύμα πάρκαρε το αυτοκίνητο, τον προσέγγισε από την πλευρά του οδηγού και άδειασε πάνω του το 9αρι όπλο του, ενώ έβαλε και νέο γεμιστήρα, τον οποίο, επίσης, άδειασε.

Σύμφωνα με το Mega, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από 18 βίντεο, στα οποία καταγράφονται οι κινήσεις του δράστη. Δηλαδή, το πώς κινήθηκε την στιγμή της δολοφονίας και κατά την διαφυγή του. Αυτά τα βίντεο αναλύονται στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια για να βγουν χρήσιμα στοιχεία, που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας

Σε ένα βίντεο που μετέδωσε το LiveNews, ενδεχομένως καταγράφεται ο δράστης να κινείται με το μηχανάκι του στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας στον 54χρονο τοπογράφο. Όπως μεταδόθηκε, το βίντεο ταιριάζει χρονικά με την στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα. Στις εικόνες διακρίνεται ένα άτομα με σκούρα ρούχα, όπως φορούσε και ο εκτελεστής του 54χρονου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο δράστης με την μηχανή φαίνεται πως είχε στήσει καραούλι μερικά μέτρα μακριά και όταν είδε να φτάνει το αυτοκίνητο του τοπογράφου, κινήθηκε προς το μέρος του θύματος.

Σημειώνεται ότι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία του τοπογράφου είναι κεντρικό στο Ψυχικό, κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης είτε είχε άγνοια κινδύνου είτε αδιαφόρησε πλήρως για το εάν και ποιοι θα τον δουν.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Σε σοκ η σύζυγος του τοπογράφου – Τα πρώτα λόγια του συνέταιρου στους αστυνομικούς

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η σύζυγος του 54χρονου μηχανικού-τοπογράφου, ο οποίος έπεσε νεκρός σε ενέδρα που του έστησαν κοντά σε τεχνική εταιρεία, στην οποία ήταν συνέταιρος, στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης, έσπευσαν στο σπίτι όπου διέμενε ο 54χρονος με την σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, προκειμένου να πάρουν κατάθεση από την γυναίκα του. Ωστόσο, η ίδια τους είπε ότι δεν μπορεί να τους μιλήσει και ότι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά την εκτέλεση του συζύγου της.

Στο σπίτι της οικογένειας βρισκόταν και ο συνέταιρος του 54χρονου στην τεχνική εταιρεία στο Ψυχικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς, ο συνέταιρος, φίλος και κουμπάρος του θύματος είπε πως ο 54χρονος βρισκόταν τον περισσότερο χρόνο στη Μύκονο, γιατί είχε αναλάβει τα έργα και τις δουλειές της εταιρείας στο νησί των Ανέμων, ενώ ο ίδιος δεν γνωρίζει λεπτομέρειες γι’ αυτές τις υποθέσεις, καθώς ασχολείται μόνο με τα διαδικαστικά.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, ο 54χρονος μηχανικός-τοπογράφος ήταν ο στόχος του εκτελεστή, παρά το γεγονός ότι το θύμα δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Οι δράστες παρακολουθούσαν με ένα μαύρο σκούτερ τον 54χρονο από το σπίτι του μέχρι την τεχνική εταιρεία στο Ψυχικό, όπως προκύπτει από βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί. Μόλις το θύμα πάρκαρε το εταιρικό αυτοκίνητό του, ο εκτελεστής τον προσέγγισε από την θέση του οδηγού, και άρχισε να τον πυροβολεί, αδειάζοντας το 9αρι όπλο του, ενώ έβαλε και νέο γεμιστήρα, τον οποίο, επίσης, άδειασε. Μάλιστα, του έδωσε και χαριστική βολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θεωρούν ότι η δολοφονία του 54χρονου σχετίζεται άμεσα με τις επαγγελματικές δοσοληψίες του στη Μύκονο, καθώς εκεί ήταν τα περισσότερα έργα που είχε αναλάβει η τεχνική εταιρεία του και τα οποία διαχειριζόταν ο ίδιος, σε αντίθεση με τον στενό συνεργάτη του, ο οποίος ασχολούνταν με έργα στην Αθήνα. Το θύμα φέρεται να ασχολούνταν με οικόπεδα «φιλέτα» της Μυκόνου.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους την αποκαλούμενη και ως «μαφία της Μυκόνου» και «ξεσκονίζουν» τους φακέλους με τα έργα και τις δουλειές που είχε αναλάβει το θύμα. Στη Μύκονο, εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο υπόκοσμος πολλές φορές προσπαθεί να εξουσιάσει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Οι αρχές δεν αποκλείουν ο 54χρονος να ενόχλησε κάποιους και γι’ αυτό να έγινε στόχος. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση, φαίνεται πως είναι σίγουροι ότι υπάρχει και ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του 54χρονου μηχανικού-τοπογράφου.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.