Λευτέρης Αυγενάκης: Κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το επεισόδιο στα Σπάτα – Διαγράφεται από τη ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη

Την διαγραφή του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ «Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση».

Η διαγραφή από τη ΝΔ ήρθε μετά την καταγγελία αλλά και το βίντεο που δείχνει τον Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί και να υβρίζει υπάλληλο του αεροδρομίου. Κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και 15 λεπτά σύμφωνα με πληροφορίες αναχώρησε εκνευρισμένος. Είχε επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις και τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και μετά την συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη συναντήθηκε και με τον κ. Τασούλα και αποχώρησε εκνευρισμένος από τη Βουλή.

Ο ίδιος νωρίτερα σε ανάρτησή του αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ζήτησε μεν συγγνώμη αλλά δεν παραδέχθηκε την βιαιοπραγία ενώ είχε αρνηθεί να παραιτηθεί. Ωστόσο, η διαγραφή του ήταν μονόδρομος μετά από αυτή την συμπεριφορά.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης

 

Η ανάρτηση

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με το «λεκτικό» όπως το χαρακτηρίζει, περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου». Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβαση». Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, (ο υπάλληλος) «αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αυγενάκη για το παραπάνω περιστατικό.

Κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον Λευτέρη Αυγενάκη

Κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το περιστατικό με τη χειροδικία εργαζόμενου από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ).

Με την επιστολή της η Ομοσπονδία ζητεί την άμεση διερεύνηση το περιστατικού αλλά και να «συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί – καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη».

Αναφέρει ακόμη πως πρέπει να διερευνηθεί εάν «το συγκεκριμένο συμβάν
κατεγράφη στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας του αεροδρομίου από τη
στιγμή που επιλήφθηκε αστυνομία του. Αν όχι, να διερευνηθεί ποιοι λόγοι
οδήγησαν στη καταγραφή και την απόκρυψη ενός τέτοιου γεγονότος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΕΥΠΕ

«Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο δίνει
στη δημοσιότητα την από 3/7/2024 κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε
στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία ζητείται η άμεση
διερεύνηση το περιστατικού, να συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί –
καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από
Αθήνα προς Κρήτη, καθώς και να διερευνηθεί αν το συγκεκριμένο συμβάν
κατεγράφη στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας του αεροδρομίου από τη
στιγμή που επιλήφθηκε αστυνομία του. Αν όχι, να διερευνηθεί ποιοι λόγοι
οδήγησαν στη καταγραφή και την απόκρυψη ενός τέτοιου γεγονότος».

Τασούλας: Απέκλεισε τον Αυγενάκη από τη Βουλή – Οι ποινές

Τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Βουλή μετά το περιστατικό της χειροδικίας εργαζομένου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Τασούλας.

Του επιβλήθηκε η ποινή της μομφής και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις

Ο κύριος Τασούλας υπογράμμισε πως οι βουλευτές οφείλουν να συμπεριφέρονται κόσμια εκτός Βουλής, τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού αλλά και της λαϊκής εντολής που έχει δοθεί.

Μάλιστα ο κύριος Τασούλας υπογράμμισε πως συμπεριφορές σαν αυτή του Λευτέρη Αυγενάκη, δεν είναι ανεκτές.

Με πληροφορίες από newsit.gr, cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.