Επίδομα Παιδιού: Μόλις δυο μέρες περιθώριο έχουν οι ενδιαφερόμενοι για κατάθεση δικαιολογητικών

Δυο μέρες απέμειναν για τις αιτήσεις δικαιολογητικών για το επίδομα παιδιού. Η διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο, θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα.

Μετά τις 3 το μεσημέρι της 5ης Ιουλίου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 3ης διμηνιαίας δόσης.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 8 το πρωί.

Δικαιούχοι του επιδόματος Παιδιού είναι:

Έλληνες πολίτες
Ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς
Πολίτες κρατών – μελών της ΕΕ
Πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες
Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κ.ά.

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται ότι δεν έχει υποβληθεί και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πως υποβάλλετε την αίτηση

Η αίτηση υποβάλλεται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά από τον /την υπόχρεο ή τον /την σύζυγο ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης του υπόχρεου υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ με τα διαπιστευτήρια TaxisNet πατώντας τον σύνδεσμο (link) που ακολουθεί μετά τις οδηγίες.

Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων παιδιών σας.

Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Παντρεμένοι και όσοι βρίσκονται σε διάσταση θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα και να ενημερωθείτε για ότι δικαιούστε.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.