Σπάτα: “Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν εκτός εαυτού, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο”, λέει ο υπάλληλος του Αεροδρομίου

Μήνυση για εξύβριση και απειλή σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στον οποίο επιτέθηκε ο βουλευτής.

Ο 23χρονος υπάλληλος στον οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης ξέσπασε την οργή του όταν έχασε την πτήση του προς Ηράκλειο βιαιοπραγώντας εναντίον του υποστήριξε σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ότι «ήταν εκτός εαυτού. Με εξύβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία».

Πριν από τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κ.Ο, ο βουλευτής ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας παράλληλα λόγο για ανακρίβειες και υπερβολές περί «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών» και «χειροδικιών».

«Ήταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στενοχωρεί και με θλίβει και για αυτό θέλησα να ζητήσω συγγνώμη. Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα. Είναι ένα περιστατικό το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει. Συνέβη όμως και σε μένα. Γι’ αυτό τόνισα την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Από κει και πέρα, αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά έχουν ειπωθεί περί χειροδικίες, περί θείων καταστροφών κλπ κλπ είναι υπερβολές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, και επέμεινε ότι υπήρξε μόνο μια λεκτική αντιπαράθεση.

 

«Έχω ασυλία»

«Έχω ασυλία» φέρεται να είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο security, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον βουλευτή ο οποίος του επιτέθηκε επειδή του είπε ότι δεν μπορούσε να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο, αφού είχε καθυστερήσει να πάει στην πύλη αναχώρησης.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ενημερώθηκε από έναν σεκιούριτι του αεροδρομίου για φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε υπάλληλο και τον Λευτέρη Αυγενάκη. Άμεσα κατευθύνθηκε στο σημείο περιπολία του αεροδρομίου. Εκεί τους περίμενε ο υπάλληλος μαζί με δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Ο υπάλληλος φέρεται να είπε ότι “ο κ. Αυγενάκης μου άρπαξε το τηλέφωνο την ώρα που μιλούσα με τον προϊστάμενό μου προκειμένου να του μιλήσει, γιατί δεν κατάλαβε ότι έχασε την πτήση παρότι είχαν γίνει 3 αναγγελίες, και έλεγε να ανοίξει η πύλη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης είπε στους αστυνομικούς “παιδιά, μην ασχολείστε γιατί έχω ασυλία”.

Σημειώνεται ότι και στην ανακοίνωση της ΟΣΕΥΠΕ που κατήγγειλε πρώτη το περιστατικό, αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός «φαίνεται να πούλησε “τσαμπουκά” απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων αστυνομικών ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν φώναζε “μην με ακουμπάτε έχω ασυλία”. Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί».

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.