Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη σε βάρος του 35χρονου χειριστή του drone

Ποινική δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η φωτιά επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση (πλημμέλημα), ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες ως υπαίτιος της πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ του έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο ύψους 4.675 ευρώ.

Παράλληλα, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα για το εάν υπάρχουν ευθύνες άλλων προσώπων αναφορικά με την πτήση του drone.

Η στιγμή που πέφτει το drone

Βίντεο από τη στιγμή που πέφτει το drone και πιάνει φωτιά στα Γλυκά Νερά εξασφάλισε το MEGA.

Στα πλάνα φαίνεται ένας άντρας να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ενώ έχει ήδη ξεσπάσει η φωτιά, και να μπαίνει μέσα στο βαν, το οποίο στη συνέχεια αποχωρεί από την περιοχή.

Μόλις το βαν έφυγε από το σημείο ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης το σταμάτησε και οι αστυνομικοί προσήγαγαν τέσσερα άτομα. Συνελήφθη και ένας 35χρονος, που είναι ο χειριστής του drone, ο οποίος αναμένεται αύριο (4/7) να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα.

Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από το νεκροταφείο της περιοχής και εξαπλώθηκε γρήγορα προς τον Υμηττό, όπου υπάρχει πυκνό πευκοδάσος. Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

tovima.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.