Πλημμύρισαν δρόμοι στα Σπάτα – Φωτιά από κεραυνό στην Βραυρώνα! (βίντεο & βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία express σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς να σαρώνουν ολόκληρη τη χώρα.

Σήμερα, Πέμπτη, έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στις περιοχές Άνοιξη, Διόνυσο και Εκάλη, ενώ στον Άγιο Στέφανο, αλλά και στη Μαλακάσα, σημειώθηκε χαλαζόπτωση.

Χαλάζι έπεσε και στα Σπάτα. Ακολούθησε έντονη βροχόπτωση για περίπου 10 λεπτά, με αποτέλεσμα στην περιοχή να πλημμυρίσουν δρόμοι.

«Στα Σπάτα έπεσε πολύ νερό. Κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης η θερμοκρασία έπεσε κατά 13 βαθμούς Κελσίου», είπε ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος εκτίμησε ότι το μέτωπο της κακοκαιρίας δεν έχει περάσει ακόμα από την Αττική.

Από την πλημμύρα που προέκυψε νωρίτερα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Διαδόχου Κωνσταντίνου από το ύψος της οδού Ηλία Μπερτόλη στην περιοχή των Σπάτων.

Πώς να προστατευτούμε από τους κεραυνούς

Προκειμένου να προστατευτούμε από τους κεραυνούς κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, συστήνεται στους πολίτες να μείνουν μακριά από μεταλλικά αντικείμενα, αλλά και να απομακρυνθούν αμέσως από τη θάλασσα και την ακτή.

Μεταξύ άλλων συστήνεται:

-Βρείτε αμέσως ένα ασφαλές καταφύγιο σε κτίριο ή αυτοκίνητο και κλείστε τα παράθυρα.
-Μην καταφεύγετε σε μέρη που μπορεί να πλημμυρίσουν από την βροχή, όπως τα υπόγεια.
-Αν είστε έξω και δείτε τα μαλλιά να ανασηκώνονται ή νιώσετε στο δέρμα σας τσιμπήματα αυτό σημαίνει ότι είστε σε κίνδυνο γιατί ηλεκτρικό φορτίο συγκεντρώνεται κάπου κοντά σας. Ο κεραυνός μπορεί να χτυπήσει από στιγμή σε στιγμή.
-Μην πηγαίνετε κάτω από δέντρα για καταφύγιο γιατί μπορεί ο κεραυνός να χτυπήσει το δέντρο ή να περάσει από το δέντρο και να σας χτυπήσει.

Φωτιά από κεραυνό στην Βραυρώνα 

Λίγο μετά τις 14:00 φωτιά ξέσπασε από κεραυνό στην Βραυρώνα που έσβησε άμεσα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.