Επιτέθηκε με σιδερολοστό στον συγκάτοικό του επειδή τον ενοχλούσε η μουσική που άκουγε

Τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζε ο συνάδελφος και συγκάτοικός και τον έστειλε 12 μέρες στο νοσοκομείο. Καταδικάστηκε σε 9,5 χρόνια φυλακή για το έγκλημα του 2022 στη Χαλκιδική.

Το αιματηρό περιστατικό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν δράστης, ένας εργάτης από τη Νιγηρία, είχε επιτεθεί με σιδερολοστό στον συγκάτοικό του, επίσης εργάτη, από τη Σιέρα Λεόνε. Θύτης και θύμα εργάζονταν σε εργοστάσιο στην περιοχή «Καλύβες» Χαλκιδικής και μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επικαιρότητα γιατί σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Νιγηριανός δράστης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9,5 ετών.

Μετά την επίθεση, το θύμα είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί 12 μέρες στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Πολυγύρου.

Ο δράστης είχε ομολογήσει ότι επιτέθηκε στον συγκάτοικό του επειδή τον ενοχλούσε η δυνατή μουσική που άκουγε στο κινητό του τηλέφωνο.

«Βρισκόμουν σε άμυνα»

Ο κατηγορούμενος, που δούλευε όπως και το θύμα, σε εργοστάσιο επεξεργασίας ελαίων και έμεναν μαζί σε ένα δωμάτιο που βρίσκεται πίσω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, υποστήριξε στην απολογία του πως πριν την επίθεση με τον σιδερολοστό προηγήθηκε άγριος καυγάς με αφορμή τη δυνατή μουσική που έβαλε ο συγκάτοικος του στο κινητό.

«Βρισκόμουν σε άμυνα» είχε πει, τονίζοντας πως εκείνος ήταν ο πρώτος που δέχθηκε επίθεση.

Παρά τους ισχυρισμούς του, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο με οριακή πλειοψηφία (4-3), για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.