Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 32χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον μπατζανάκη του

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι πήρε ο 32χρονος ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε νωρίτερα ο δράστης μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του 36χρονου μπατζανάκη του το βράδυ της Τετάρτη στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι.

Ο 32χρονος συνελήφθη νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια εκδήλωσης για το κούρεμα προβάτων (κουρές) σε τοποθεσία του Οροπεδίου Καθαρού στο Λασίθι, καθώς τραυμάτισε θανάσιμα μετά από πυροβολισμό τον 36χρονο μπατζανάκη του που βρισκόταν στην ίδια εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και επιδόθηκε σε άσκοπους πυροβολισμούς.

Μετά τον πυροβολισμό, που πέτυχε στη θωρακική χώρα τον άτυχο 36χρονο, στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «συνελήφθη χθες (03.07.2024) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (03.07.2024) απογευματινές ώρες κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο 32χρονος προέβη στη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου συνελήφθη ο 32χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου».

Το έθιμο που κόστισε τη ζωή στον Γιώργο από την Ιεράπετρα

Η «γιορτή των προβάτων», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Κρήτης, είναι μια μεγάλη γιορτή για τους κτηνοτρόφους και σύμφωνα με την κρητική παράδοση είναι η κουρά των προβάτων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον μήνα Ιούνιο.

Κάθε κτηνοτρόφος καλεί συγγενείς και φίλους με σκοπό να βοηθήσουν δυναμικά στο κούρεμα των προβάτων.

Το κούρεμα των προβάτων είναι απαραίτητο για τα ζώα αφού τα ίδια αποβάλουν αρκετό βάρος από πάνω τους, γεγονός που θα τα βοηθήσει αρκετά να περάσουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και συγχρόνως ωφέλιμο για τον κτηνοτρόφο, αφού με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλλευτεί το μαλλί της κουράς για τις ανάγκες του νοικοκυριού του.

Στη συνέχεια ακολουθεί το καθιερωμένο φαγοπότι ώστε να ευχαριστηθούν οι κουρείς που βοήθησαν στο κούρεμα των προβάτων με καλό κρασί, μπαλοθιές και γλέντι μέχρι το πρωί.

Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη

Στο μεταξύ, σε σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 36χρονου Γιώργου, καθώς και του 32χρονου δράστη, μετά το αιματοβαμμένο γλέντι.

«Ήταν σαν αδέρφια, είχαν άριστες σχέσεις», αναφέρει στο Creta24, ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του 32χρονου δράστη, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον 36χρονο από λάθος χειρισμό του όπλου.

«Ήταν καλεσμένοι στο έθιμο κουρών ενός συντοπίτη τους, καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος, την ώρα που έστρεψε το όπλο σε πλάγια θέση, ενώ εκείνος καθόταν, χωρίς να το αντιληφθεί πέρασε από μπροστά του το θύμα και φέρεται να τον πυροβόλησε στα πλευρά», δήλωσε ο δικηγόρος του 32χρονου.

Άμεσα, ο 36χρονος πατέρας ενός παιδιού παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον κ. Στειακάκη, ο 32χρονος δράστης, σε κατάσταση σοκ, ούρλιαζε και έφυγε από το σημείο, ενώ όταν εντοπίστηκε, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου ήταν σε απελπιστική κατάσταση.

«Είναι συντετριμμένος, άρχισε να ουρλιάζει, έπαθε σοκ. Είναι σαν να έχασε τον αδερφό του. Ο ίδιος νιώθει θύμα και θύτης. Έκλαιγε στο αστυνομικό τμήμα, ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει από την οικογένεια τι έχει γίνει».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές αργά το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο δήλωσε στους αστυνομικούς ότι πέταξε το μοιραίο πιστόλι όταν αντιλήφθηκε την τραγωδία, σε σημείο που δεν θυμάται ακριβώς. Οι Αρχές τώρα αναζητούν το όπλο του εγκλήματος για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την συγκεκριμένη υπόθεση. Οι πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές μιλούσαν για δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ωστόσο η πλευρά του δράστη μιλά για πιστόλι.

Τον άτυχο άνδρα εντόπισαν δύο γυναίκες πεσμένο στον δρόμο. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον άτυχο άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όλα συνέβησαν στη διάρκεια γλεντιού για το κούρεμα των προβάτων στην περιοχή του Καθαρού. Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και κάποια στιγμή άρχισαν οι μπαλωθιές, με τραγικό αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 32χρονου από το δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κρατούσε ο μπατζανάκης του.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις διωκτικές αρχές, με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να σπεύδουν στην περιοχή.

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.