Καθαίρεσαν από δήμαρχο Χειμάρρας τον Φρέντη Μπελέρη

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμμάρας ο Φρέντης Μπελέρης. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) έλαβε αυτή την απόφαση για τη θητεία του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραβρέθηκε στις εγκαταστάσεις τις επιτροπής υπό τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Η απόφαση, όπως αναφέρει το himara.gr έρχεται μετά από κατηγορίες του Δημοκρατικού Κόμματος ότι η ΚΕΕ ενεργεί υπό τις εντολές του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ο Φρέντης Μπελέρης, ο οποίος εξελέγη στις 14 Μαΐου επικεφαλής του δήμου Χειμάρρας, αλλά δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα συνελήφθη για αγορά ψήφων, έχει προθεσμία 30 ημερών εάν αποφασίσει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της ΚΕΕ.

Ο επικεφαλής της ΚΕΕ, Ilirjan Celibashi, τόνισε ότι η επιτροπή δεν ευνοεί κανέναν και ότι η απόφαση δεν λήφθηκε με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα κάποιου. Υπογράμμισε ότι η ΚΕΕ έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει θητείες βάσει του νόμου περί αποποινικοποίησης, του εκλογικού κώδικα και του συντάγματος.

Ο δικηγόρος του Μπελέρη υποστήριξε ότι η ΚΕΕ δεν έχει την εξουσία να ακυρώσει τη θητεία του Μπελέρη, καθώς δεν άσκησε ποτέ τα καθήκοντά του ως δήμαρχος. Ωστόσο, ο Celibashi αντέτεινε ότι η ΚΕΕ όντως έχει αυτή την αρμοδιότητα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.