Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του τοπογράφου – Το μυστήριο με το τυχερό δελτίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης με τη μαφιόζικη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Οι έρευνες σε πρώτο στάδιο επικεντρώνονται σε Αθήνα και Μύκονο με κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο νησί των Ανέμων.

Οι πρώτες καταθέσεις
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από έναν εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Μύκονο, μία συμβολαιογράφο, έναν εργολάβο της Μυκόνου και άλλα πρόσωπα.

Σκοπός είναι ώστε να διερευνηθούν οι συναλλαγές που είχε ο 54χρονος τοπογράφος τα τελευταία χρόνια, οι οποίες θα μπορούσαν να συνδεθούν με τη δολοφονία του.

Το τυχερό δελτίο

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος οι Αρχές ερευνούν τι έχει συμβεί με το τυχερό δελτίο των 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να είχε κερδίσει ο 54χρονος κι εάν χρησιμοποιήθηκε σε κάποια οικονομική του συναλλαγή. Όπως είπε εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η οικογένεια του 54χρονου σε ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι υπάρχει τυχερό δελτίο, αφού δεν είναι κάτι μεμπτό κάποιος να έχει κερδίσει ένα μεγάλο ποσό σε τυχερό παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα εκτιμάται ότι η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά, όπως στην Ίο και στην Πάρο, ενώ αναφέρεται από την αστυνομία πως οι κινήσεις του δολοφόνου του 54χρονου και ο τρόπος διαφυγής του εκτελέστηκαν με ακρίβεια.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο στην δολοφονία του 54χρονου να εμπλέκεται και αλλοδαπός.

«Έχουν ειπωθεί τερατώδεις ανακρίβειες»

Στο μεταξύ όπως αναφέρθηκε, τη δική της απάντηση στα όσα ακούγονται για τις επιχειρηματικές σχέσεις του 54χρονου τοπογράφου δίνει η οικογένεια του θύματος, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών και για τα οικονομικά στοιχεία του τοπογράφου.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς του δολοφονηθέντος Παναγιώτη Στάθη, «έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.».

«Θα κινηθούμε νομικά»

«Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά».

Όπως τονίζει η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου, θα κινηθούν νομικά σε όσους δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του.

«Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

in.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.