Επικίνδυνο trend για το μαύρισμα η χρήση μπύρας αντί για αντηλιακό

Ποιος να φανταζόταν ότι μερικές δεκαετίες από την αξέχαστη αυτή διαφήμιση, θα γινόταν trend στο ΤikTok το… μπάνιο με την μπύρα;

Η νέα μόδα που έχει έρθει μέσα από βιντεάκια από το εξωτερικό δείχνει να λούζονται στην παραλία με μπύρα για να πετύχουν το ιδανικό μαύρισμα.

Τα βήματα που παροτρύνουν τον κόσμο να ακολουθήσει είναι τα εξής. Αγοράζεις την φθηνότερη μπύρα από κάποιο κατάστημα, κάνεις μία βουτιά στη θάλασσα, λούζεσαι από πάνω μέχρι κάτω με μπύρα και τέλος απολαμβάνεις τον ήλιο.

Όσο ιντριγκαδόρικο μπορεί να φαίνεται, κανείς δεν μιλάει για τους κινδύνους που κρύβει αυτό το… μυστικό μαυρίσματος, όπως το παρουσιάζουν.

«Αυτές οι πρακτικές στο ΤikTok προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν επιστημονική κατάρτιση, είναι εντελώς ανυπόστατες. Ο καθένας βγαίνει και συμβουλεύει χωρίς να έχει καμία εξειδίκευση», είπε η δερματολόγος Βασιλική Μουσάτου.

Και αν νομίζει κανείς πως ανακάλυψε το απόλυτο μέσο για να αποκτήσει το τροπικό μαύρισμα που ονειρεύεται, οι ειδικοί έρχονται για να το διαψεύσουν.

«Αναφέρονται σε νέα άτομα συνήθως τα οποία παρασύρονται, δεν φιλτράρουν την πληροφορία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από ανοησία, είναι και επικίνδυνο», συμπλήρωσε η κα Μουσάτου.

Η μπύρα, όχι μόνο δεν βοηθάει το δέρμα, αλλά σε συνδυασμό με το αλκοόλ που περιέχει και την έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει επώδυνα εγκαύματα.

«Αφυδατώνει το δέρμα, το αφήνει εκτεθειμένο, ξεπλένει το αντηλιακό αν έχουμε μεριμνήσει να φορέσουμε. Είναι φημισμός αυτό που λένε «υγιές μαύρισμα, χρυσαφένιο μαύρισμα» διότι το μαύρισμα είναι το αποτέλεσμα υπέρμετρης έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία. Το μαυρισμένο δέρμα είναι ένα δέρμα αμυνόμενο», είπε η δερματολόγος.

Όσο πολλοί ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα εξωτικό μαύρισμα, τα περιστατικά του καρκίνου του δέρματος συνεχώς αυξάνονται και ο μόνος τρόπος να μείνουμε ασφαλείς στην έκθεση του ήλιου παραμένει αποκλειστικά και μόνο το αντηλιακό.

«Παρόλο το γεγονός ότι μπορεί να είναι κολακευτικό για ορισμένους, είναι μία πάρα πολύ επικίνδυνη συνήθεια. Τα λάδια συνήθως να τα αποφεύγουμε και γενικότερα υπάρχει ένα αντηλιακό το οποίο είναι κατάλληλο για τον καθένα μας», είπε η κα Μουσάτου.

Οι… ειδικοί του ΤikTok φαίνεται πως με αυτή τη μέθοδο θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όσων δοκιμάσουν να αντικαταστήσουν το αντηλιακό με… μπύρα.

megatv.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.