Αντώνης Ρέμος: Ούτε ευρώ δεν μπορεί να σηκώσει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του – «Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ»

Μία συγκεκριμένη εταιρεία συμφερόντων του Αντώνη Ρέμου έχει μπει στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, η οποία ελέγχεται για πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής δια μέσου των δικηγόρων του αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομη δραστηριότητα εκφράζοντας την έκπληξή του για τη δέσμευση των λογαριασμών του από τη στιγμή που ο ίδιος δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση των αρχών για κάθε έλεγχο.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η φοροδιαφυγή ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για την οποία ελέγχεται ο τραγουδιστής φαίνεται να έγινε με «όχημα» την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σύμφωνα με όσα φέρεται πως έχει αποτυπώσει στην έρευνα της η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Αντώνης Ρέμος έχει εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων.

Ο τραγουδιστής φαίνεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του υπό μορφή δανείου. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αυτός ελέγχεται επίσης από την Αρχή.

Δευτερεύον σκέλος στην έρευνα αποτελεί η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος, των 50.000 ευρώ συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει, και των πραγματικών εισροών του.

Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί σε ένα πόρισμα 20 σελίδων που υπέβαλε η Αρχή για το ξέπλυμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 11 Ιουνίου με τον φάκελο να χρεώνεται για περαιτέρω διερεύνηση σε Εισαγγελέα πριν μια εβδομάδα.

Το μήνυμα στο κοινό του μέσω Intagram

Σε stories που ανέβασε το βράδυ της Παρασκευής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Αντώνης Ρέμος ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ». Πιο συγκεκριμένα ο τραγουδιστής αναφέρει:

«Φιλαράκια μου καλησπέρα. Τα τελευταία 24ωρα αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση» αναφέρει αρχικά ο γνωστός τραγουδιστής.

«Ήθελα να κάνω αυτό το βίντεο για να ενημερώσω τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και συναυλίες που έρχονται. Αρχής γενομένης από αυτήν που έρχεται την Δευτέρα στην Αθήνα και όλες οι υπόλοιπες που έρχονται, θα γίνουν κανονικά» πρόσθεσε ο Αντώνης Ρέμος.

«Νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που με αγαπάει και που με στηρίζει, να βρεθώ μαζί του. Από εκεί και πέρα. Η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ. Συνεχίζουμε και σας περιμένω στις συναυλίες να τα πούμε από κοντά. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» κατέληξε.

Νωρίτερα ο Αντώνης Ρέμος σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ζήτησε μέσω των δικηγόρων του να κληθεί τάχιστα να δώσει εξηγήσεις, «να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο».

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.