Ιπτάμενες κατσαρίδες παντού στην Λάρισα – Ανάστατοι οι κάτοικοι «σφραγίζουν» σιφόνια με κάθε μέσο

Ιπτάμενες κατσαρίδες έχουν κατακλύσει ξανά την περιοχή της Λάρισας, με τους κατοίκους να προσπαθούν να κρατήσουν τα ανατριχιαστικά έντομα έξω από τις οικίες επιστρατεύοντας κάθε μέσο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο πρόβλημα υπήρξε και τον Ιούνιο.

Οι πολίτες προσπαθούν καθημερινά να προστατευτούν τουλάχιστον μέσα στα σπίτια τους με αυτοσχέδιο «σφράγισμα» πιθανών εισόδων των κατσαρίδων όπως τα σιφόνια σε νεροχύτες, νιπτήρες, ντουσιέρες με χρήση αυτοκόλλητης ταινίας ή λοιπών μέσων που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Μετά τις συνεχόμενες ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η κατάσταση με τις ιπτάμενες κατσαρίδες έχει γίνει ανεξέλεκτη φέρνοντας σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο κάτοικος, όπου τα πλάνα από πάρκο της πόλης δείχνουν ξεκάθαρα την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες έχουν φέρει ξανά σε απόγνωση τους κατοίκους της Λάρισας

Φέτος το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι περισσότερο γενικευμένο αφού τα έντομα εκτός από το κέντρο της πόλης έχουν κατακλύσει κι άλλες περιοχές. Επειδή μάλιστα είναι μεγάλες και πετάνε τις βαφτίζουν «νατοϊκές» ή «κατσαρίδες-Σβαρτζενέγκερ».

Το μεγαλύτερο είδος κατσαρίδας

Οι ευμεγέθεις κατσαρίδες με τα κόκκινα φτερά με την επιστημονική ονομασία «Periplaneta americana» είναι το μεγαλύτερο είδος κατσαρίδας που εντοπίζεται στη χώρα μας και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της θεσσαλικής πόλης.

Το είδος τους, όμως, δεν γεννήθηκε στην αμερικανική ήπειρο, αλλά στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς ακμάζει στα υγρά και τροπικά κλίματα. Θεωρείται ότι έφτασαν στην Αμερική τον 17ο αιώνα, με τα δουλεμπορικά πλοία που μετέφεραν αιχμαλώτους Αφρικανούς για να τους πουλήσουν ως σκλάβους, και πλέον είναι ο πιο κοσμογυρισμένος ανεπιθύμητος επισκέπτης του πλανήτη.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), που είναι υπεύθυνη για τους ψεκασμούς, οι συγκεκριμένες κατσαρίδες εμφανίστηκαν πρόωρα φέτος στη Λάρισα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές «γιατί δεν είχαμε βαρύ χειμώνα, οι ζέστες ήρθαν πιο μπροστά και έχουμε υγρασία».

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.