Πόσο κοστίζουν “Αυγή” και “Κόκκινο” – Πότε κρίνεται το μέλλον της εφημερίδας

Τα αυξημένα κόστη έκδοσης της εφημερίδας σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή – Εντός της εβδομάδας η έκτακτη Πολιτική Γραμματεία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε να εννοηθεί ότι είναι εντελώς ασύμφορη η έκδοση του καθημερινού φύλλου της Αυγής και είναι υποχρεωτική η αναστολή που ο ίδιος έχει ανακοινώσει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Σάββατο (6/7), μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, «έχει έρθει η ώρα τα όργανα του κόμματος να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τα ιστορικά αυτά Μέσα του κόμματος».

Πόσο κοστίζουν Αυγή και Κόκκινο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος και όσα επικαλέστηκε, η συνολική δαπάνη τόσο για την εφημερίδα όσο και για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» θα ανέλθει εφέτος στα 4.2 εκατ. ευρώ. Θα είναι δηλαδή τέσσερις φορές υψηλότερη από την αντίστοιχη του 2015, όταν στον ΣΥΡΙΖΑ τα δύο Μέσα κόστιζαν 969.000.

Τα αντίστοιχα κόστη του 2019 και του 2021 ήταν 3.1 και 3.6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Προκειμένου να εγκριθεί το σχέδιο μείωσης των δαπανών εφημερίδας και σταθμού, θα προγραμματιστεί, κατά τον αρχηγό του κόμματος, νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εντός της ερχόμενης εβδομάδας, που θα αφορά αποκλειστικά το εσωτερικό αυτό ζήτημα.

Τι λένε οι εργαζόμενοι της Αυγής

Βέβαια οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, που από το πρωί του Σαββάτου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, εξακολουθούν να διαφωνούν με τις αιτιάσεις. Επιμένουν σταθερά πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που ελήφθη ερήμην τους.

Μιλώντας μάλιστα στον Φώτη Κουβέλη την ώρα που αυτός έφτανε στον χώρο, υποστήριξαν πως η Αυγή είναι κερδοφόρα και τον ρώτησαν αν είναι μαζί τους. Ο ίδιος απάντησε «πάντα» και σημείωσε πως προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση αποτελεί η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

tovima.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.