Αντισηπτικό και μάσκα στα ΜΜΜ – Οι συμβουλές της Ματίνας Παγώνη για τις διακοπές

Αύξηση στο ποσοστό των δειγμάτων που βγαίνουν θετικά για Covid-19 καταγράφει η έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 24-30 Ιουνίου.

Αύξηση καταγράφεται και στους θανάτους, οι οποίοι έφτασαν τους 22, συγκριτικά με 18 το επταήμερο που προηγήθηκε, πολύ πάνω από το μέσο όρο των οκτώ νεκρών ανά εβδομάδα τον μήνα που προηγήθηκε.

Συνολικά 472 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία, από τους οποίους οι 5 χρειάστηκαν διασωλήνωση, ανεβάζοντας το σύνολο των διασωληνωμένων ασθενών στους 8.

«Ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του δεν έχουν φύγει, απλά είναι σε εξάρσεις και υφέσεις», είπε στο MEGA η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, το νέο στέλεχος κορονοϊού μπορεί να χαρακτηρίζεται από μεγάλη μεταδοτικότητα, ωστόσο δεν διαφέρει από τα προηγούμενα στελέχη Covid και δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς.

Ειδικότερα, οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους.

Η συμβουλή της Ματίνας Παγώνη στους πολίτες για την περίοδο των διακοπών είναι να έχουν μαζί τους αντισηπτικό, ενώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να χρησιμοποιούν μάσκα.

megatv.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.