Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Φιντέλ Κάστρο σε ηλικία 95 ετών

Ηπρώτη σύζυγος του Φιντέλ Κάστρο, η Μίρτα Ντίαζ – Μπαλάρτ, πέθανε σε ηλικία 95 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εγγονός της, Φιντέλ Αντόνιο Κάστρο Σμιρνόφ, μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η Μίρτα Ντίαζ – Μπαλάρτ, που ζούσε την Ισπανία, ήταν μητέρα του Φιντέλ Κάστρο Ντίαζ – Μπαλάρτ, γνωστού ως «Φιντελίτο», του μεγαλύτερου γιου του Κάστρο, που αυτοκτόνησε το 2018. Κόρη κουβανού πολιτικού της δεκαετίας του 1940, η Μίρτα Ντίαζ – Μπαλάρτ παντρεύτηκε τον Φιντέλ Κάστρο το 1948. Το ζευγάρι χώρισε το 1955.

Η μάχη για την κηδεμονία του παιδιού του, την οποία κέρδισε ο Φιντέλ Κάστρο, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μετά την νίκη της κουβανικής επανάστασης το 1959, η Μίρτα Ντίαζ – Μπαλάρτ αναγκάστηκε να εξοριστεί. Μπόρεσε, ωστόσο, να επισκεφθεί την Κούβα πολλές φορές.

Η οικογένεια Ντίαζ – Μπαλάρτ εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλη επιρροή μεταξύ των κουβανών εξορίστων με έδρα το Μαϊάμι. Ένας από τους ανιψιούς της Μίρτα Ντίαζ – Μπαλάρτ και ξάδερφος του «Φιντελίτο» είναι ο Μάριο Ντίαζ – Μπαλάρτ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και «αντικαστρικός».

Ο Φιντέλ Κάστρο (1926 – 2016) παντρεύτηκε μία και μοναδική φορά, με την Μίρτα Ντίαζ – Μπαλάρτ. Αλλά είχε αποκτήσει τουλάχιστον παιδιά με τέσσερις διαφορετικές γυναίκες. Με την τελευταία του σύντροφο, την Ντάλια Σότο ντελ Βάγε, είχε αποκτήσει πέντε γιους.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.