Μαραθώνας: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στην παραλία του Σχινιά (βίντεο)

Στην γνωστή παραλία του Σχοινιά βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο για να ελέγξει εξονυχιστικά τα beach bar, την παρουσία ναυαγοσώστη, τις αποστάσεις ανάμεσα στις ξαπλώστρες και τον χώρο που καταλαμβάνουν, ώστε να βρεθεί εάν έχει γίνει καταπάτηση του αιγιαλού.
Παραλία Σχοινιά σήμερα το πρωί. Τριμελές κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών ελέγχει ξαπλώστρα ξαπλώστρα όλα τα beach bar της περιοχής.

Κάνουν εμβαδομέτρηση για να δουν εάν οι προβλεπόμενες από τον νόμο αποστάσεις τηρούνται και αν έχει καταπατηθεί τμήμα του αιγιαλού σύμφωνα με την άδεια που διαθέτει το κάθε κατάστημα.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις σε ορατό για όλους του πολίτες σημείο εντός επιχείρησης, οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να έχουν αναρτήσει αυτό το έγγραφο στο οποίο αναγράφεται το εμβαδόν που δικαιούται να χρησιμοποιεί.

Έλεγχος έγινε και από άνδρες του λιμενικού στο ναυαγοσωστικό πύργο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν όλα τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα.

Λουόμενοι περιγράφουν εικόνες απόλυτης καταπάτησης σε διάφορες παραλίες της χώρας.

Πρωταθλήτρια στις καταγγελίες είναι μέχρι στιγμής η Χαλκιδική, ακολουθεί η Πρέβεζα και η Ανατολική Αττική.

Συχνά ιδιοκτήτες αντιμαχόμενων επιχειρήσεων… αλληλοκαρφώνονται. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έπειτα από τον έλεγχο των αρχών διαπιστώνεται ότι η καταγγελία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Ξεκινούν από 2.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 60.000 ευρώ και αφορούν σε παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.