Δολοφονία στο Ψυχικό: Εντοπίστηκε κρύπτη στο σπίτι του 44χρονου κατηγορούμενου

Οι αρχές ξετυλίγουν την άκρη του νήματος στην υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης στο Νέο Ψυχικό του 54χρονου τοπογράφου της Μυκόνου. Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 44χρονος κατηγορούμενος, που ήταν παλιός γνώριμος των αρχών καθώς στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε υπόθεση απαγωγής. Μέχρι τώρα δεν έχει πει «ούτε λέξη» στην αστυνομία. Αναμένονται τα αποτελέσματα για dna στο μπουφάν και τα γάντια που φορούσε.

Στις 9.30 το πρωί ο 44χρονος οδηγήθηκε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος του και στην συνέχεια στην 31η τακτική ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης. Το οπτικό υλικό, η αξιοποίηση πληροφορίων από τον υπόκοσμο και τα λάθη του δολοφόνου, οδήγησαν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να εξιχνιάσει την υπόθεση σε πολύ σύντομο χρόνο.

Από τις κάμερες προέκυψε ότι την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, την περασμένη Δευτέρα δηλαδή, αλλά και την Τρίτη, ο 44χρονος έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι όπου έμενε με τη σύντροφό του του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρία του θύματος που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση περίπου 1,5χλμ και στη συνέχεια στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο

Τη Τρίτη μετά τη δολοφονία ο 44χρονος με το μαύρο σκούτερ κινήθηκε προς του Ζωγράφου και άλλες περιοχές, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη του και κατέληξε στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, όπου άφησε το σκούτερ και έφυγε με μια μηχανή BMW που ανήκει σε εταιρία και την χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή οι αστυνομικοί που ήδη τον είχαν ταυτοποιήσει και τον παρακολουθούσαν, διαπιστώνουν ότι με ένα νοικιασμένο λευκό βαν πήγε να μπει στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι.

Τον ακινητοποιούν, πάνω του δεν είχε τίποτα ούτε καν τα κλειδιά του πάρκινγκ. Το βαν ακολουθούσε με το ΙΧ η σύντροφός του, η οποία είχε τα κλειδιά του γκαράζ και ένα σακίδιο του 44χρονου.

Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε η μεγάλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, όχι όμως το σκούτερ της δολοφονίας.

Από υλικό καμερών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου δηλαδή, στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι έφτασε ένα ΙΧ με 2 άτομα (το ένα δεν αποκλείεται να ήταν ο 44χρονος, το άλλο αναζητείται). Μετά από λίγο ένας έφυγε με το ΙΧ και ο άλλος με το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία. Προφανώς σε εκείνη τη φάση το μετέφεραν το σκούτερ από το γκαράζ και το εξαφάνισαν.

Επίσης από κατάθεση μάρτυρα προκύπτει ότι στο σπίτι που έμενε ο 44χρονος στο Νέο Ψυχικό το προηγούμενο διάστημα κυκλοφορούσε με ένα σκούτερ, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Σε έρευνες στο σπίτι του ζευγαριού στο Ψυχικό, βρέθηκαν σε κρύπτη στην ψευδοοροφή, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και κάρτες SIM.

Όλα αυτά όπως και ρουχισμός, παπούτσια, μια ζώνη και άλλα αντικείμενα εστάλησαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Χρήσιμα θα φανούν και τα αποτελέσματα από τον έλεγχο στα κινητά γιατί εκεί θα βρεθούν επαφές, μηνύματα, γεωγραφικά στίγματα.

ΟΙ αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι ο 44χρονος φερόμενος δράστης, διέθετε – νοίκιαζε και άλλο χώρο που μπορεί να κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.