Τα highlights από το Προολυμπιακό τουρνουά που έδωσε στην Ελλάδα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (βίντεο)

Η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας νίκησε και την Κροατία με 80-69 στο μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει τη σπουδαία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με την ΕΟΚ να έχει εξασφαλίσει το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ, η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας είχε την ευκαιρία να “παλέψει” για την επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους και τα κατάφερε με επιβλητικό τρόπο.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε “πάρτι” στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου της και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στα νοκ άουτ. Αφού πρώτα “διέλυσε” τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ακολούθησε νέος θρίαμβος στον τελικό κόντρα στην Κροατία.

Μπροστά σε 10 χιλιάδες οπαδούς στο ΣΕΦ, Καλάθης, Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννης έκαναν… όργια κόντρα στους Κροάτες και προκρίθηκαν άνετα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου και θα διεκδικήσουν μία ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Τα αποτελέσματα και τα highlights από το Προολυμπιακό

Ελλάδα – Δομινικανή Δημοκρατία 109-82

Ελλάδα – Αίγυπτος 93-71

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68

Κροατία – Ελλάδα 69-80

Ο πρώτος αγώνας για την Εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι προγραμματισμένος για τις 27 Ιουλίου.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.