Επικίνδυνα τα νερά κολύμβησης στη Λίμνη της Βουλιαγμένης σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ

Επικίνδυνα τα νερά κολύμβησης στη Λίμνη της Βουλιαγμένης σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΚΟΕ στην οποία αναφέρεται:

Το ΠΑΚΟΕ για 45 συνεχή χρονιά , ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες στις αρχές κάθε κολυμβητικής περιόδου για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, ούτως ώστε με ασφάλεια να απολαύσουν τα μπάνια τους .

Το ΠΑΚΟΕ ως μη κρατικός , μη κερδοσκοπικός οργανισμός , με σταθερή και δυναμική παρουσία σας προσφέρει δωρεάν τις παρακάτω μετρήσεις και αναλύσεις των νερών κολύμβησης με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη της δημόσια υγείας και την ενημέρωση των φορέων και των κατοίκων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε δειγματοληψίες και προσδιορισμούς μικροβίων στα νερά κολύμβησης της λίμνης της Βουλιαγμένης. Μετά από τους επαναληπτικούς προσδιορισμούς, τα αποτελέσματα γράφονται στον παρακάτω πίνακα. Και οι θέσεις δειγματοληψίας στον παρακάτω χάρτη.

Από τα αποτελέσματα διαπιστώνεται ότι και στα τρία (3) δείγματα υπάρχει μικροβιακό φορτίο, γεγονός που σημαίνει ότι η πηγή μόλυνσης είναι ανθρώπινα λύματα.

Η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ιδιαίτερα στο σημείο 3 του χάρτη όπου οι εντερόκοκκοι έχουν ξεπεράσει να ανώτατα επιτρεπτά όρια

Βέβαια τα κατώτατα επιτρεπτά όρια είναι .. μηδενικά.

Το ΠΑΚΟΕ θα προβεί σε καταγγελία στους αρμόδιους φορείς και στον εισαγγελέα περιβάλλοντος, όμως οι πολίτες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες (12:00-16:00).

Από τη γραμματεία του ΠΑΚΟΕ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.