Καιρός: Τα καλά νέα για τη Ραφήνα και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής

Ο καιρός την τρέχουσα εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από ζέστη και ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο, κάτι που φέρνει και υψηλό κίνδυνο φωτιάς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αναμένονται θερμές ημέρες, με τη θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα να φτάνει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ τοπικά μπορεί να αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις ανατολικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, το μελτέμι θα διατηρήσει τη θερμοκρασία στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Η μόνη εξαίρεση θα είναι οι βόρειες περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, όπου την Τρίτη (09/07) αναμένονται λίγες μπόρες κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι η ζέστη θα διατηρηθεί έως τις 23 Ιουλίου, ενώ η θερμοκρασία στην Αττική μπορεί να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στα νησιά του Αιγαίου, θα πρέπει να αναμένουν ανέμους έντασης έως και επτά Μποφόρ έως την Πέμπτη (10/07).

Στη συνέχεια, οι άνεμοι θα μειωθούν ελαφρώς, όμως από Κυριακή-Δευτέρα (14-15/07) θα ενισχυθούν εκ νέου.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών θα είναι υψηλός, καθώς οι ξηρές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες μέχρι το Σάββατο 13/7

Στην ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου περιλαμβάνεται ένα γράφημα που δείχνει την εξέλιξη της θερμοκρασίας για την επόμενη εβδομάδα, με τον υδράργυρο να αναμένεται να φτάσει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου μέχρι το προσεχές Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά θα είναι ως εξής:

Δευτέρα 8/7: 36 βαθμοί Κελσίου
Τρίτη 9/7: 37 βαθμοί Κελσίου
Τετάρτη 10/7: 37 βαθμοί Κελσίου
Πέμπτη 11/7: 38 βαθμοί Κελσίου
Παρασκευή 12/7: 38 βαθμοί Κελσίου
Σάββατο 13/7: 39 βαθμοί Κελσίου

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει επίσης ότι σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, οι πολίτες θα πρέπει να υπολογίζουν θερμοκρασία έως και 2 βαθμούς υψηλότερη. Αντίθετα, στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά, οι θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες, αλλά με αυξημένη σχετική υγρασία όταν δεν φυσάει βοριάς.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Για Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Για Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά (κυρίως της Θράκης) ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Για Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους τους 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Για Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Για Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να σημειωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.