Πόρτο Ράφτη: Ο Δήμος Μαρκοπούλου διαψεύδει τα περί ακαταλληλότητας των νερών σε Αυλάκι & Άγ. Σπυρίδωνα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου αναφέρεται:

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, αμφισβητούν ευθέως τα αποτελέσματα των μετρήσεων της «μελέτης» του ΠΑΚΟΕ, που φέρουν ως δήθεν ακατάλληλα προς κολύμβηση, τα νερά της παραλίας στο Αυλάκι και της παραλίας στον Άγιο Σπυρίδωνα, στο Πόρτο Ράφτη.

Ειδικότερα, η Δημοτική Ακτή Αυλακίου, τα τελευταία 22 συναπτά έτη, βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία για την ποιότητα των κολυμβητικών νερών της, αλλά και τις παροχές της προς τους λουόμενους, γεγονός που την καθιστά απολύτως ασφαλή για κολύμβηση.

Επίσημος φορέας για την μικροβιολογική ανάλυση των κολυμβητικών νερών είναι το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ.), του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έπειτα από δειγματοληψία του Τμήματος Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής τα νερά του Πόρτο Ράφτη εμφανίζονται πεντακάθαρα στα σημεία υδροληψίας Καλός Γιαλός, Χειλίστρα και Αυλάκι, με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών να είναι εντός των προβλεπόμενων ορίων.

Αντίστοιχα, κατόπιν της πιο πρόσφατης δειγματοληψίας της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στα σημεία: Αυλάκι Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Αγία Μαρίνα Χειλίστρα Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Καλός Γιαλός Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Πόρτο Ράφτη Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Πόρτο Ράφτη – Άγιος Σπυρίδωνας Μαρκοπούλου_Μεσογαίας, Ερωτοσπηλιά Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Αγριλιόνας–Χαμολιά Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Γκράβα Χαμολιάς Μαρκοπούλου Μεσογαίας και Βραυρώνα Μαρκοπούλου Μεσογαίας, τα αποτελέσματα ήταν άριστα για την ποιότητα των υδάτων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα όρια.

Παρακαλούμε τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Μαρκοπούλου να ενημερώνονται αποκλειστικά και μόνο από τους επίσημους καθ’ ύλην αρμόδιους Κρατικούς Φορείς για την ποιότητα των κολυμβητικών υδάτων και όχι από αναρμόδιους φορείς του ιδιωτικού τομέα, όπως ο Π.Α.Κ.Ο.Ε.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, καλεί τους κατοίκους και παραθεριστές του Πόρτο Ράφτη να χαρούν ελεύθερα, τις καθαρές και ασφαλείς θάλασσες του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας                 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου
Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης                                   Αναστάσιος Νικολακόπουλος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.