Γέρακας: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για την πρόσληψη εξειδικευμένων καθηγητών ειδικοτήτων για το Καλλιτεχνικό Σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού καλεί τους ενδιαφερόμενους, εφόσον επιθυμούν να προσληφθούν με ωριαία αντιμισθία στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις Αθηνών, Περιστερίου, Γέρακα, Μεσολογγίου, Αργολίδας, Ηρακλείου Κρήτης, Αμπελοκήπων – Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Κομοτηνής για το σχολικό έτος 2024-2025, να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους στα παραπάνω Σχολεία, ως εξειδικευμένοι στα αντικείμενα των κατευθύνσεων Θεάτρου – Κινηματογράφου και Χορού, από την Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα 11:00 έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 και ώρα 15:00.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της Δικτυακής Πύλης e-IEP – Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αιτήσεων, Διαχείρισης Προσωπικού και Συνεργατών Ι.Ε.Π. – (https://iep.edu.gr/services/mitroo). Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων θα αναρτηθεί στην ανωτέρω ιστοσελίδα εγχειρίδιο οδηγιών για την εγγραφή και σύνδεση του χρήστη. Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται για την εξέλιξη της διαδικασίας με ανακοινώσεις που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (www.minedu.gov.gr).

Ακολουθεί αναλυτικά η απόφαση του Υπουργού Παιδείας:

Θέματα πρόσληψης ωρομίσθιου προσωπικού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία στις κατευθύνσεις του Θεάτρου – Κινηματογράφου και Χορού, που θα ισχύσουν απο το σχολικό έτος 2024- 2025 και εφεξής, ρυθμίζει νέα απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα η απόφαση ορίζει τα εξής:

Άρθρο 1
Διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων

1. Για κάθε σχολικό έτος εκδίδεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού εξειδικευμένου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία στα αντικείμενα των εξής κατευθύνσεων:

α) Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου – Για το μάθημα «Κίνηση – Χορός»

– Για το μάθημα «Κινηματογράφου»

β) Κατεύθυνση Χορού

– Για το μάθημα Κλασικού Χορού
– Για το μάθημα Σύγχρονου Χορού
– Για το μάθημα «Κίνηση – Χορός»

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους οικείους πίνακες ανά αντικείμενο και ανά Καλλιτεχνικό σχολείο σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα επόμενα άρθρα της παρούσης.

2. Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά σε ειδικά δια- μορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και επέχει για τον αιτούντα θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986
(Α’ 75) σε ό, τι αφορά τα στοιχεία που δηλώνονται. Στην αίτηση επισυνάπτονται ηλεκτρονικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

β. Αντίγραφα των τίτλων σπουδών όλων των επιπέδων και οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό σπουδών.

γ. Βεβαιώσεις διδακτικής εμπειρίας υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από τους εργοδότες.

δ. Πλήρης φάκελος επαγγελματικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ο οποίος περιλαμβάνει όσα αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα. ε. Βεβαιώσεις σεμιναρίων, συνεδρίων ή άλλων συναφών προς το αντικείμενό τους ιδιωτικών σπουδών.

3. Ως ελάχιστη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζονται οι πέντε (5) ημέρες.

Άρθρο 2

Ελάχιστα Απαιτούμενα Προσόντα

Τα προσόντα για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, στις κατευθύνσεις του Θεάτρου – Κινηματογράφου και Χορού ορίζονται ως εξής:

1. Κατεύθυνση Θεάτρου- Κινηματογράφου

2. Κατεύθυνση Χορού

3. Αποδεικτικό Ελληνομάθειας.

Για την απόδειξη της Ελληνομάθειας, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν απολυτήριο ελληνικού εξατάξιου γυμνασίου ή λυκείου ή ισότιμου ελληνικού σχολείου. Εναλλακτικά δύνανται να προσκομίσουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή πανεπιστημίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από πρόγραμμα σπουδών στην ελληνική γλώσσα ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας, το οποίο χορηγείται από το Κέντρο της Ελληνικής Γλώσσας (επίπεδο Γ2).

Οι βεβαιώσεις της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού [άρθρο 159 του ν. 5094/2024 (Α’ 39)] για την πλήρη γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας και γνώση της ελληνικής Ιστορίας γίνονται δεκτές εφόσον έχουν εκδοθεί μέχρι τις 13.3.2024.

4. Επίσημες, θεωρημένες από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ). Βεβαιώσεις απονομής πτυχίου ή διπλώματος Ανώτερων Σχολών Χορού, Σχολών Κινηματογράφου – Τηλεόρασης, γίνονται δεκτές, εφόσον σε αυτές αναγράφεται ο αριθμός της απόφασης του ΥΠ.ΠΟ., βάσει της οποίας ο αιτών/η αιτούσα συμμετείχε στις διπλωματικές εξετάσεις.

5. Αιτήσεις υποψηφίων που δεν συγκεντρώνουν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα δεν λαμβάνονται υπόψη από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Άρθρο 3
Μοριοδότηση Προσόντων των Υποψηφίων – Κατάταξη σε Πίνακα

1. Οι αιτήσεις των υποψηφίων εξετάζονται από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας. Οι υποψήφιοι μοριοδοτούνται βάσει των προσόντων τους, σύμφωνα με τον Πίνακα Μοριοδότησης Προσόντων της παρ. 2, και κατατάσσονται σε Προσωρινό Αξιολογικό Πίνακα ανά μάθημα, ο οποίος δημοσιεύεται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (www.minedu.gov.gr).

2. Οι υποψήφιοι, ανάλογα με τα προσόντα που διαθέτουν, λαμβάνουν ανά κατηγορία τα συνολικά μόρια που συγκεντρώνουν και τα οποία αναφέρονται ειδικά σε κάθε μάθημα στον Πίνακα Μοριοδότησης Προσόντων που ακολουθεί:

2.α. Για το μάθημα «Κίνηση-Χορός»

2.β. Για το μάθημα «Κινηματογράφος»

Για τη μοριοδότηση των υποψηφίων στους αξιολογικούς πίνακες, σύμφωνα με τα κριτήρια του ανωτέρω πίνακα,

α) ως Διεθνές Φεστιβάλ νοείται αυτό που περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα του IMDb (Internet Movie Database): http://www.imdb.com/event/all

β) ως Ταινίες νοούνται οι ταινίες Μυθοπλασίας ή Ντοκιμαντέρ

γ) ως Σειρά νοείται αυτή που περιλαμβάνει Επεισόδια τουλάχιστον μιάς (1) σεζόν δ) ως Μεγάλου μήκους ταινία νοείται αυτή που έχει διάρκεια πάνω από 60 λεπτά. 2.

γ. Για τα μαθήματα «Κλασικός» και «Σύγχρονος Χορός»

3. Επιπλέον, για την μοριοδότηση των υποψηφίων ισχύουν τα εξής:

(α) Τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα δεν μοριοδοτούνται.

(β) Οι υποψήφιοι δηλώνουν έως δύο σχολεία προτίμησης.

(γ) Οι υποψήφιοι λαμβάνουν επιπλέον 1 μόριο στην πρώτη επιλογή τους.

δ) Οι απόφοιτοι Καλλιτεχνικών Σχολείων μοριοδοτούνται με 0,5 μόριο επιπλέον.

4. Σε περίπτωση ίσης μοριοδότησης, λαμβάνεται υπόψη κατά προτεραιότητα:

(α) O βαθμός του βασικού πανεπιστημιακού πτυχίου ή του διπλώματος Ανώτερης Σχολής που υποβάλλει ο υποψήφιος ως τίτλο της κύριας ειδικότητάς του. Σε περίπτωση που δεν προκύπτει ακριβής βαθμός, λαμβάνεται υπόψη η κατώτερη βαθμολογία κάθε μιας από τις κλίμακες «ΑΡΙΣΤΑ», «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ», «ΚΑΛΩΣ» και η οποία αντίστοιχα είναι 8,50, 6,50 και 5,00. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται βαθμός (περιγραφικός ή αριθμητικός) καταχωρείται 5,00.

(β) Σε εκ νέου ενδεχόμενη ίση μοριοδότηση, λαμβάνεται υπόψη η ακριβής ημερομηνία κτήσης του τίτλου.

5. Οι άνδρες κατά τον χρόνο πρόσληψης πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές (άρθρα 5 και 10 παρ. 1 του ν. 3528/2007, Α’26).

Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοια υποχρέωση ακόμα και αν έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες πολίτες.

6. Η Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας μπορεί να ζητήσει κατά περίπτωση περαιτέρω αποδεικτικά σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Άρθρο 4
Ενστάσεις – Τελικοί Αξιολογικοί Πίνακες

1. H Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας καταρτίζει κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 3 τον Προσωρινό Αξιολογικό Πίνακα, ο οποίος αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (www.minedu.gov.gr). Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν ένσταση κατά του ανωτέρω πίνακα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερών από την επομένη της ανάρτησής τους στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α..

2. Μετά την εξέταση των ενστάσεων καταρτίζεται από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας τελικός αξιολογικός πίνακας, ανά αντικείμενο και Καλλιτεχνικό Σχολείο, με βάση τη συνολική μοριοδότηση που έλαβε κάθε υποψήφιος.

Ο Τελικός Αξιολογικός Πίνακας, ανά μάθημα και Καλλιτεχνικό Σχολείο, κυρώνεται από τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

3. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί έλλειψη υποψηφίων σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και Καλλιτεχνικό Σχολείο, εκδίδεται πρόσκληση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με την οποία καλούνται να εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον οι ήδη εγγεγραμμένοι στον Τελικό Αξιολογικό Πίνακα του αντικειμένου οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί και επιθυμούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις.
Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων του ενός υποψηφίων για το ίδιο Καλλιτεχνικό Σχολείο, οι προσλήψεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη μοριοδότηση του τελικού αξιολογικού πίνακα της Ε.Ε.Κ.Π. χωρίς να ληφθεί υπόψη το επιπλέον μόριο για την πρώτη προτίμηση.

Άρθρο 5
Διαδικασία Πρόσληψης – Σύμβαση Εργασίας

1. Οι προσλήψεις των υποψηφίων γίνονται από τους οικείους Διευθυντές Εκπαίδευσης, με βάση τη σειρά κατάταξής τους στον Τελικό Αξιολογικό Πίνακα και τη δήλωση των προτιμήσεών τους ανά μάθημα και Καλλιτεχνικό Σχολείο. Για την πρόσληψη των ωρομισθίων συνάπτεται, αυτοδικαίως με την ανάληψη υπηρεσίας, σύμβαση ιδιώτη με συγκεκριμένο προσδιορισμό των ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας (κατ’ ανώτατο 20 ώρες εβδομαδιαίως).

2. Η σύμβαση λύεται:

(α) Με τη συμπλήρωση του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν προσληφθεί ή

(β) με καταγγελία για σπουδαίο λόγο.

Εφόσον δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι η σύμβαση εργασίας λύεται αυτοδικαίως με τη λήξη του διδακτικού έτους για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Άρθρο 6
Ισχύς διατάξεων

Η παρούσα εφαρμόζεται για την πρόσληψη ωρομισθίων εξειδικευμένων στα αντικείμενα των κατευθύνσεων Θεάτρου – Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, από το σχολικό έτος 2024- 2025 και εφεξής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.