Cine Γέρακας: Οι ταινίες μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουλίου – “Μικρά Πρόστυχα Γράμματα” , “Hit Man” & “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2”

Από ΠΕΜΠΤΗ 11 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Ιουλίου

ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

WICKED LITTLE LETTERS

Σκηνοθεσία: Τέα Σάροκ.

Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ.

Διάρκεια: 100 λεπτά

Ώρα έναρξης: Πέμπτη, Τρίτη & Τετάρτη (21.00)

                Παρασκευή – Κυριακή (22.50)

     Σε μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920  ζουν δύο γειτόνισσες και φίλες: η βαθιά συντηρητική ντόπια Ίντιθ και η θορυβώδης Ιρλανδή μετανάστρια Ρόουζ. Όταν η τελευταία διαπληκτίζεται με τον αυστηρό πατέρα της Ίντιθ στο πάρτι γενεθλίων του, οι σχέσεις τους διακόπτονται. Από εκείνη τη μέρα, τόσο η Ίντιθ όσοι και άλλοι κάτοικοι της πόλης αρχίζουν να λαμβάνουν πρόστυχες επιστολές γεμάτες – άθελα ξεκαρδιστικές – βωμολοχίες. Η Ρόουζ, που φημίζεται για το «βρώμικο» στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και η υπόθεση φτάνει μέχρι το δικαστήριο. Αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει όχι μόνο με φυλάκιση, αλλά και να χάσει οριστικά την κηδεμονία της κόρης της. Μόνο που κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά. Οι γυναίκες της πόλης – με επικεφαλής την αστυνομικό Γκλάντις Μος, μια φιλόδοξη γυναίκα, την οποία οι άντρες υπονομεύουν, αρχίζουν να ερευνούν την υπόθεση. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αλλάξει για πάντα τη μικρή τους  κοινωνία.

     Πικάντικη κωμωδία μυστηρίου, με πρωταγωνίστριες τις Ολίβια Κόλμαν και Τζέσι Μπάκλεϊ. Βασισμένη σε μια απίστευτη, αλλά εντελώς αληθινή ιστορία, η Τέα Σάροκ φτιάχνει ένα ανάλαφρη ταινία με κωμικό τέμπο και φεμινιστική διάθεση, που σατιρίζει τη σοβαροφάνεια και το συντηρητισμό της αστικής τάξης και την πατριαρχία.

 

HIT MAN

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Πάουελ, Αντρια Αριόνα.

Διάρκεια: 115 λεπτά

Ώρα έναρξης: Πέμπτη, Κυριακή, Τρίτη & Τετάρτη (22.50)

     Ο Γκάρι Τζόνσον είναι καθηγητής  φιλοσοφίας, αλλά και ο πιο περιζήτητος επαγγελματίας δολοφόνος στη Νέα Ορλεάνη. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν έχει σκοτώσει ποτέ κανέναν, αφού δουλεύει για την αστυνομία, προκειμένου να αποκαλύψει τα σχέδια των κακοποιών, πριν εκείνοι προλάβουν να τα πραγματοποιήσουν. Όταν όμως σπάει το πρωτόκολλο για να βοηθήσει μια απελπισμένη γυναίκα, που προσπαθεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύντροφό της, γίνεται ένα από τα ψεύτικα προσωπεία που κατά κόρον χρησιμοποιεί, ερωτεύεται και φλερτάρει με την ιδέα να γίνει ο ίδιος εγκληματίας.

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τον Πάουελ, που είναι προσωπικός του φίλος,  ανακάλυψαν τυχαία σε ένα άρθρο μιας  εφημερίδας την απίστευτη αλλά πέρα για πέρα αληθινή ιστορία του καθηγητή φιλοσοφίας  Γκάρι Τζόνσον και αποφάσισαν να τη μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη, συνυπογράφοντας το σενάριο. Οι πολλαπλές και άκρως επιτυχημένες μεταμορφώσεις του κεντρικού ήρωα δίνουν στον Τεξανό δημιουργό πρόσφορο έδαφος να ξεκινήσει την ιστορία του με κωμικό τόνο και κάποιες πινελιές αστυνομικού θρίλερ, αναλύοντας τα πολλά προσωπεία και τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο τι είναι αληθινό και τι πραγματικό. Γιατί τελικά ο  ντροπαλός και συνεσταλμένος Γκάρι μπορεί να γίνει πολλά περισσότερα, αρκεί να νιώσει προστατευμένος μέσα σε μία συνθήκη.

Παίζοντας με μια ανάλαφρη, ανάλυση της ανθρώπινης ψυχολογίας, ο Λινκλέιτερ βάζει στο παιχνίδι την εκρηκτική Άντρια Αριόνα, οπότε και η ιστορία παίρνει την τροπή μιας ρομαντικής κομεντί.  Ο Λινκλέιτερ δείχνει πως ξέρει να αναμειγνύει και να διαχειρίζεται σωστά διαφορετικά είδη, ανατρέποντας τη στερεοτυπική ιδέα περί «εκτελεστών», πραγματικών ή ερωτικών, ενώ η χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου έχει ως αποτέλεσμα μια feelgood περιπέτεια, που αναδεικνύει ακόμα μια πλευρά του Πάουελ.

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2

INSIDE OUT 2

Σκηνοθεσία: Κέσλι Μαν.

Διάρκεια: 100 λεπτά

Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή (21.00)

                         (Μεταγλωττισμένο)

     Η μικρή Ράιλι μεγάλωσε – είναι πλέον έφηβη-και μέσα της γίνεται χαλασμός.  Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση μεέσα στο μυαλό της, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, όταν εμφανίζεται το Άγχος.

Το 2015, το στούντιο της Pixar έκανε ξανά το θαύμα του, παραδίδοντας ένα από τα καλύτερα animation του 21ου αιώνα, όπου τα συναισθήματα της μικρής Ράιλι  πήραν σάρκα και οστά, σε μια απίθανη περιπέτεια, που εντυπωσίασε με την ευρηματικότητά της. Τώρα, η Ράιλι μπαίνει στην εφηβεία και δίπλα στα γνωστά συναισθήματα, που κυριαρχούσαν στο πάνελ του μυαλού της, προστίθεται η Ανησυχία που παίρνει τα ηνία, εξοβελίζοντας την παλιά παρέα, η Ζήλια, η Αμηχανία και η γαλλοτραφής Ανία, η οποία συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι εξαπολύει σπαρταριστές ατάκες με σνοπ ύφος. Η Ράιλι θέλει να γίνει αρεστή στις νέες της συναθλήτριες στο καλοκαιρινό camp, να διακριθεί στην ομάδα χόκεϊ και να βρει μια καινούργια παρέα, μιας και οι παλιές κολλητές της θα αλλάξουν σχολείο. Εκείνη φοβάται πως θα μείνει μόνη, οπότε η Ανησυχία προκειμένου να τα καταφέρει θα πετάξει από το πάνελ τη Χαρά, που μαζί με τη Σιχαμάρα, τον Φόβο  τη Λύπη και τη Γοητεία θα πρέπει να κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι μέσα στους λαβύρινθους του εγκεφάλου της, να ανασύρουν παιδικές μνήμες της, ή πράγματα που αγαπούσε και να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο των κρυφών της μυστικών, προκειμένου να τη βοηθήσουν να γίνει ο παλιός εαυτός της. Μέσα σε αυτή την πορεία ενηλικίωσης, και καθώς οι επιθυμίες και οι διαθέσεις της Ράιλι αλλάζουν με ταχύτητα φωτός, τα παλιά συναισθήματα αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως η μικρή τους φίλη μεγαλώνει και πως εκείνα πρέπει αναγκαστικά να δώσουν χώροσε νέες καταστάσεις, βρίσκοντας τον τρόπο να συνυπάρξουν.

Η Ρixar και ο Πιτ Ντόκτερ, που πλέον έχει αναλάβει χρέη παραγωγού,  συνεχίζουν τη μελέτη του ανθρώπινου ψυχισμού με ένα διασκεδαστικότατο sequel, που παραμένει καίριο, διατηρεί το χιούμορ του και τις ανατρεπτικές του ιδέες. Ο ανερχόμενος Κέσλι Μαν στο σκηνοθετικό τιμόνι παραδίδει μία απολαυστική εξερεύνηση του κόσμου των εφήβων, που θα βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο των σημαντικών αλλαγών.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ

Γαργηττού & Ευμένους

Τηλ.: 210 66.12.717

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.