Ο Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας για το Master Plan του λιμανιού

Ο Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας τάσσεται κατά του master plan του λιμανιού.

-Αναμενει από τις δημοτικές παρατάξεις , την διαπαραταξιακή επιτροπή κ την δημοτική αρχή να εκφράσουν πλέον κ εγγράφως προς το ΤΑΙΠΕΔ κ τα αρμόδια υπουργεία την επίσημη απόρριψη του master plan.

-Ζητάει αλλαγή της επίσημης πολιτικής θέσης του Δήμου όσον αφορά το έργο διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος καθώς δεν εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και σχετίζεται άμεσα με το σχεδιασμό του λιμανιού, αποτελωντας σε έναν βαθμό την “Αχίλλειο πτέρνα του”.

-Ζητάει από τις δημοτικές παρατάξεις οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων κ συμπόρευση όλων των τοπικών συλλόγων.
Επισυνάπτεται η ανακοίνωσή του:

“Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας συμμετείχε στην πρόσφατη δημόσια διαβούλευση που οργάνωσε η δημοτική αρχή, με θέμα το master plan του λιμανιού. Σε αυτήν συμμετείχαν η κ. Τσεβά, ο κ. Βασιλόπουλος, ο κ.Ευαγγέλου , η κ. Τερζοπούλου, πλήθος αντιδημάρχων καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Καβαλλάρη , ο βουλευτής κ. Γκιόκας και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κοροβέση Μυρτώ.

Ο Σύλλογος διατύπωσε τις ακόλουθες θέσεις:

Τάσσεται στο πλευρό του δημοτικού συμβουλίου και της διαπαραταξιακής επιτροπής κατά του master plan.
Eίναι κόκκινη γραμμή η εμπορική εκμετάλλευση και πώληση της χερσαίας ,παράκτιας ζώνης.
Είναι κόκκινη γραμμή η εκτέλεση έργων μη εναρμονιζόμενων με την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική και κλιματική νομοθεσία.
Στο σύνολό του, το σχέδιο κρίνεται απορριπτέο διότι παραβιάζει τη φέρουσα ικανότητα αυτού του τόπου, που ήδη ασφυκτιά.

Ο Σύλλογος ζητά από τις δημοτικές αρχές και το δημοτικό συμβούλιο:

Συνέχιση του έργου της διαπαραταξιακής επιτροπής καθώς εκπροσωπεί την πλειοψηφία των ψηφοφόρων δημοτών και ικανοποιεί την προσδοκία και την απαίτησή τους για συνεργασία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

Αλλαγή της επίσημης θέσης του Δήμου όσον αφορά το έργο διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος το οποίο παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Ζητάμε επανασχεδιασμό των έργων σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες διαχείρισης Υδάτων. Οι ανάγκες των καιρών απαιτούν αναθεώρηση της πολιτικής θέσης , η οποία θα χαιρετηθεί ως πολιτική γενναιότητα και όχι ως πολιτική επιπολαιότητα.

Ζητάμε πρώτα από τον εαυτό μας κ έπειτα από τους υπολοίπους να διατηρηθεί τόσο στο δημόσιο διάλογο .όσο και στα δημοτικά συμβούλια ένα υψηλό επίπεδο πολιτικού λόγου , μακριά από λεκτικές μικρότητες, υβρεολογίες και πολιτικές μικροπρέπειες.

Αναμένουμε η προφορική καθολική απόρριψη του master plan από τη δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις να εκφραστεί πλέον επίσημα και εγγράφως. Παράλληλα αναμένουμε πρωτοβουλίες από το Δήμο κινητοποίησης των πολιτών με οργάνωση δυναμικών δράσεων.

Ο Σύλλογος Γονέων απευθυνόμενος στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Καβαλλάρη, την ενημέρωσε ότι κατόπιν δημόσιας συζήτησης , ο σύλλογος απέστειλε στις αρχές Απριλίου υπομνήματα και αιτήματα τόσο προς την Περιφέρεια (και στο γραφείο της ιδίας) όσο και προς τα Υπουργεία , τον Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας και το Πρωθυπουργικό γραφείο, στα οποία δεν λάβαμε ικανοποιητική απάντηση.

Αφορούσαν την ανακατασκευή της Φλέμινγκ , Αργιθέας-Ήλιδος, οι οποίες είναι εγκληματικά ημιτελείς, τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών και των δρομολογίων ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές και την ενεργειακή αναβάθμιση του λιμανιού με ηλεκτροδότηση των ελλιμενιζόμενων πλοίων. Εκφράσαμε εντόνως την ανησυχία μας ότι λόγω της τεράστιας κυκλοφοριακής επιβάρυνσης της περιοχής και των ακατάλληλων για πεζούς οδικών αρτηριών υπάρχει αυξημένη πιθανότητα παράσυρσης παιδιού από όχημα.

Τέλος ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας καλεί όλους τους τοπικούς συλλόγους Γονέων, την ένωση Συλλόγων και την Ομοσπονδία να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο σχέδιο.

Καλεί τους πολιτιστικούς φορείς και τους τοπικούς συλλόγους να τιμήσουν τις μνήμες του παρελθόντος, μετέχοντας στις μάχες του παρόντος.

Ο Σύλλογος, στα πλάισια της δημόσιας διαβούλευσης, θα καταθέσει επίσημα την απόρριψη του master plan ώστε να εξασφαλίσει όπως προβλέπεται από σχετικές διατάξεις το δικαίωμα χρήσης ένδικων μέσων τόσο για τον τωρινό όσο και για τους επόμενους συλλόγους.

Καλεί τους γονείς , εάν το επιθυμούν να πράξουν το ίδιο είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο : [email protected] ή στην ταχυδρομική διεύθυνση Λ.Αλεξάνδρας 11 τκ 11473 Αθήνα

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια.
εκ του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας “

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.