Παιανία – Γλυκά Νερά: Τόνοι κλαδεμάτων απομακρύνονται από δρόμους και επικίνδυνα σημεία

Με εντατικούς ρυθμούς και με τη συμμετοχή ιδιωτικών συνεργείων συνεχίζεται η απομάκρυνση κλαδεμάτων και καθαρισμάτων που προέκυψαν από ιδιωτικά οικόπεδα με τους ιδιοκτήτες τους κατά παράβαση του νόμου να εγκαταλείπουν σε πεζοδρόμια και κάθε άλλο σημείο των πόλεών του Δήμου Παιανίας.

Η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί μετά την 15η Ιουλίου οπότε και λήγει η παράταση που έχει δοθεί. Στη συνέχεια συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιωτικά θα παρέμβουν όπου απαιτείται καθαρίζοντας εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και χρεώνοντας τους ιδιοκτήτες τους με το ανάλογο κόστος ενώ η διαδικασία προβλέπει και αυστηρό πρόστιμο.

Προτεραιότητα στην αποκομιδή έχουν οι περιαστικές περιοχές του δήμου και ειδικότερα εκείνες που γειτνιάζουν με το βουνό ώστε προληπτικά να αποτραπεί κάθε κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ακολουθούν οι αμιγώς αστικές περιοχές.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι ιδιοκτήτες οικοπέδων υποχρεούνται στη χρήση ειδικών κάδων για τη συγκέντρωση και απομάκρυνση των κλαδεμάτων. Για την συγκεκριμένη υποχρέωση δεν ισχύει ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Παιανίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.