Η Pfizer προχωρά τις δοκιμές για χάπι αδυνατίσματος – Θα λαμβάνεται μία φορά την ημέρα

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις δοκιμές για ένα καθημερινό χάπι για απώλεια βάρους ύστερα από ενθαρρυντικά δεδομένα που προέκυψαν από τις μελέτες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Η εταιρεία Pfizer αξιολόγησε πολλά σκευάσματα και εντόπισε αυτό με το «ιδανικό προφίλ» αναφορικά με την ασφάλεια και τον τρόπο που θα αντιδράσει το σώμα στο φάρμακο.

Η φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο δοκιμών στο δεύτερο μισό του έτους, για να βρει την ιδανική δόση του φαρμάκου, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

«Το Danuglipron», όπως ονομάζεται το σκεύασμα, «έχει δείξει πως έχει καλή αποτελεσματικότητα σε δοσολογία δύο φορές την ημέρα και έχουμε την πεποίθηση ότι η χορήγηση μια φορά την ημέρα δυνητικά θα είχε ανταγωνιστικό προφίλ στον χώρο των GLP-1», δήλωσε ο δόκτωρ Μίκαελ Ντόλστεν.

Η εταιρεία-κολοσσός στον χώρο των φαρμάκων τον Δεκέμβριο σταμάτησε μια έκδοση του Danuglipron, που χορηγούνταν δύο φορές την ημέρα, αφού οι ασθενείς εμφάνισαν προβλήματα ανοχής του φαρμάκου κατά τη διάρκεια μελέτης που βρισκόταν στο μεσαίο στάδιο. Εκείνη την εποχή, η Pfizer δήλωσε ότι τα πρώιμα δεδομένα της μελέτης για την άπαξ ημερησίως χορηγούμενη έκδοση θα ενημέρωναν για την πορεία προς τα εμπρός.

«Η παχυσαρκία είναι ένας βασικός θεραπευτικός τομέας για την Pfizer», ανέφερε ο Ντόλστεν.

Η Pfizer πιστεύει επίσης ότι τα GLP-1 είναι μόνο η αρχή σε σχέση με το τι θα δούμε στην παχυσαρκία, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Αλμπέρτ Μπουρλά, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου τον Ιούνιο.

Τι είναι τα GLP-1

Το danuglipron της Pfizer είναι ένα GLP-1, που συμβάλλει στην απώλεια βάρους με τον ίδιο τρόπο όπως η ένεση Wegovy της Novo Nordisk και η θεραπεία διαβήτη, που ακούει στο όνομα Ozempic. Τα φάρμακα μιμούνται μία ορμόνη που παράγεται στο έντερο και ονομάζεται GLP-1, η οποία δίνει σήμα στον εγκέφαλο όταν ένα άτομο είναι χορτάτο.

Οι ενέσεις από τις εταιρείες φάρμακων Novo Nordisk και Eli Lilly έχουν αυξημένη ζήτηση κατά το τελευταίο έτος, παρά τις υψηλές τιμές τους και την περιορισμένη ασφαλιστική κάλυψη. Και οι δύο εταιρείες επιχειρούν να αναπτύξουν χάπια, οι λήψεις των οποίων γίνονται από το στόμα, καθώς είναι πιο βολικές για τους ασθενείς και πιο εύκολες στην παρασκευή.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.