Το προφίλ του Τόμας Μάθιου Κρουκς που άνοιξε πυρ κατά του Τραμπ

Ο ένοπλος που εξουδετερώθηκε από τις Αρχές και κατάφερε προηγουμένως να πυροβολήσει κατά ριπάς εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχει αναγνωριστεί ως ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο 20χρονος από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο από μια στέγη μόλις 130 μέτρα μακριά από τη σκηνή της ομιλίας του, σύμφωνα με το χάρτη που παρουσιάζει το CNBC. Το πλήθος στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο εθεάθη να πέφτει στο έδαφος μετά τους πυροβολισμούς, με τον πανικό να επικρατεί και τους άντρες ασφαλείας του υποψήφιου προέδρου, να δημιουργούν μετά τον τρίτο κατά σειρά πυροβολισμό ένα ανθρώπινο τείχος προστασίας γύρω του.

Το FBI δήλωσε ότι χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος “εξουδετερώθηκε” ενώ κρυβόταν σε μια ταράτσα κοντά στη συγκέντρωση, χθες Σάββατο (13/7).

Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι ο άνδρας ήταν 20 ετών και καταγόταν από το Bethel Park στην Πενσυλβάνια.

Πρόκειται για μια κατά βάση σχετικά εύπορη πόλη στο νότιο τμήμα της ευρύτερης περιοχής του Πίτσμπουργκ. Ο τόπος της συγκέντρωσης, το Μπάτλερ, βρίσκεται περίπου μια ώρα οδήγησης βόρεια του Πίτσμπουργκ.

Ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικάνων ο δράστης – Eίχε κάνει δωρεά στο κόμμα

Το συνεργαζόμενο με το Sky αμερικανικό δίκτυο NBC News διαπίστωσε ότι στα αρχεία των ψηφοφόρων της Πενσυλβάνια αναφέρεται ένας Thomas Matthew Crooks, με την ίδια διεύθυνση και ημερομηνία γεννήσεως, ως εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος, αν και δεν ήταν σαφές πότε έγινε η εγγραφή. Οι επικείμενες προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα ήταν πάντως οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα ψήφιζε.

Σημειώνεται μάλιστα πως όταν ήταν 17 ετών έκανε μία δωρεά 15 δολαρίων στην επιτροπή πολιτικής δράσης ActBlue που συγκεντρώνει χρήματα για πολιτικούς αριστερής απόκλισης, αλλά και Δημοκρατικούς πολιτικούς, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής του 2021. Η δωρεά έγινε υπέρ της εθνικής πολιτικής οργάνωσης Progressive Turnout Project, που δραστηριοποιείται προκειμένου να κινητοποιηθούν οι Δημοκρατικοί και να ψηφίσουν.

Ο πατέρας του, ο 53χρονος Μάθιου Κρουκς δήλωσε στο CNN ότι προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη, ενώ θα περιμένει μέχρι να μιλήσει με τις αρχές ασφάλειας, πριν μιλήσει για το γιο του.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά άλλα στοιχεία για τη ζωή ή την ανατροφή του Crooks.

Πιστεύεται, ωστόσο, ότι κέρδισε το βραβείο “National Maths and Science Initiative Star” αξίας 500 δολαρίων για την αποφοίτησή του από το λύκειο Bethel Park το 2022, σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Tribune Review.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ακόμη να φοράει αντικείμενα που προωθούσαν ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια του YouTube αφιερωμένο στα πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανέφερε το NBC News.

Ο άνδρας φορούσε ένα γκρι μπλουζάκι με αμερικανική σημαία στο μανίκι. Το μπλουζάκι ταιριάζει με αντίστοιχο που πωλείται στον ιστότοπο για το κανάλι πυροβόλων όπλων του YouTube “Demolition Ranch”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.