Νέοι μνηστήρες για το ξενοδοχείο στο Λαγονήσι

Καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στη λύση του γόρδιου δεσμού της διαφοράς μεταξύ Αττικός Ηλιος, τραπεζών και ΕΤΑΔ, αναζωπυρώνεται και το ενδιαφέρον των μνηστήρων του ξενοδοχείου στο Λαγονήσι.

Και εξηγούμαστε: με βάση το μοντέλο που προωθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, το Δημόσιο θα αναλάβει τις τραπεζικές υποχρεώσεις της Αττικός Ηλιος προς τις τράπεζες και η Αττικός Ηλιος θα παραιτηθεί από τις υπερδιπλάσιες σχεδόν απαιτήσεις της από την εταιρία ακινήτων του Δημοσίου.

Με καθαρό τον ισολογισμό από δάνεια, η Αττικός Ηλιος θα κληθεί να υλοποιήσει επενδύσεις για την ανάπτυξη παραθεριστικών βιλών και την ανακαίνιση και επέκταση του συγκροτήματος. Η πρόσβασή της σε τραπεζική χρηματοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες, όπως καταλαβαίνετε, θα είναι πιθανότατα -επιεικώς- δυσχερής.

Ομως, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θυμίζουν ότι θα μπορούσε να μπει στρατηγικός επενδυτής στην Αττικός Ηλιος, με μειοψηφικό ίσως πακέτο μετοχών, προσδοκώντας τα έσοδα από την πώληση των παραθεριστικών βιλών.

Θυμίζουμε πως τα προηγούμενα χρόνια για το Λαγονήσι ενδιαφέρθηκαν τόσο ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ Τέρνα Γιώργος Περιστέρης όσο και οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης, αλλά και η Goldman Sachs.

Το ενδιαφέρον αυτό δεν καρποφόρησε, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν. Αν αυτές όμως αρθούν, όπως επιχειρείται τώρα, πιθανόν να αναθερμανθεί, σημειώνουν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.