Το συγκινητικό αφιέρωμα της Finos Film για τη Μαίρη Χρονοπούλου που γεννήθηκε σαν σήμερα

Ήταν σαν σήμερα πριν από 91 χρόνια που γεννήθηκε η αείμνηστη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Μαίρη Χρονοπούλου.

Η Μαίρη Χρονοπούλου, που αναγνωρίστηκε ευρέως στη χρυσή εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ερμηνεύοντας εμβληματικούς ρόλους που άφησαν εποχή, τιμήθηκε με ένα αφιέρωμα από τη Finos Film.

Η Finos Film μοιράστηκε με τους followers της το συγκινητικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις πιο γνωστές ταινίες της, όπως το «Γοργόνες και Μάγκες» και το «Μια Κυρία στα Μπουζούκια».

«Σαγηνευτική παρουσία με αδιαμφισβήτητο ταλέντο στην υποκριτική αλλά και στο τραγούδι, η Μαίρη Χρονοπούλου διέπρεψε σε όλα τα κινηματογραφικά είδη (δράμα, κωμωδία και μιούζικαλ) και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου», σημειώνει στην ανάρτησή της η Finos Film.

«Γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Ιουλίου του 1933, και τη θυμόμαστε μέσα από δύο εμβληματικούς της ρόλους στις ταινίες ‘Γοργόνες και Μάγκες’ και ‘Μια Κυρία στα Μπουζούκια’» συμπληρώνει στη συγκινητική ανάρτηση.

Μαίρη Χρονοπούλου, μια μεγάλη ηθοποιός

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1933 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε σαν κομπάρσα στο Χαρούμενο ξεκίνημα του Ντίνου Δημόπουλου, το 1954, σε παραγωγή της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο Τελευταίο ψέμα του Μιχάλη Κακογιάννη, πάλι στη Φίνος Φιλμ.

Από το 1963 και μετά πρωταγωνίστησε σε πολλές δραματικές σειρές της Φίνος Φιλμ, και όχι μόνο, σε ρόλους ντάμας και μοιραίας γυναίκας, δίπλα σε όλους τους πρωταγωνιστές της εποχής, όπως οι Νίκος Κούρκουλος, Φαίδων Γεωργίτσης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Φούντας και Αλέκος Αλεξανδράκης.

Στις 16 Ιουνίου 2021 η Μαίρη Χρονοπούλου τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μαζί με τον πρόεδρο της Ακαδημίας, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, στην ηθοποιό που με τη «ρώμη της παρουσίας της σφράγισε μια σειρά κινηματογραφικών ειδών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία της εμφάνιση στην οθόνη ήταν στο guest μερικών λεπτών που έκανε στον τρίτο κύκλος της σειράς Έτερος Εγώ: Νέμεσις του Σωτήρη Τσαφούλια.

Η Μαίρη Χρονοπούλου πέθανε στις 6 Οκτωβρίου 2023 σε ηλικία 90 ετών μετά από πτώση που είχε στο σπίτι της και της προκάλεσε αιμάτωμα στο κεφάλι.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.