Ραφήνα: Οι ταινίες μέχρι την Τετάρτη (24/7) στο Σινέ Αελλώ – “Fly Me to the Moon” & “Hit Man”

Από ΠΕΜΠΤΗ 18 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Ιουλίου

FLY ME TO THE MOON
Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Μπερλάντι.
Πρωταγωνιστούν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Τσάνινγκ Τέιτουμ.
Διάρκεια: 132 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή (21.15)

Ρομαντική κομεντί με φόντο την ιστορική προσεδάφιση της NASA στη Σελήνη. Η Κέλι Τζόουνς, το παιδί-θαύμα της διαφήμισης στη Νέα Υόρκη, το 1969 προσλαμβάνεται από τον Λευκό Οίκο για να φτιάξει τη δημόσια εικόνα της NASA , προκαλώντας χάος στο ήδη δύσκολο έργο του ηθικού διευθυντή εκτόξευσης, Κόουλ Ντέιβις, που έχει αναλάβει την επιχείρηση Apollon 11. Η Κέλι χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς για να ξαναδώσει στις διαστημικές αποστολές το κύρος που έχουν χάσει, ώστε οι ΗΠΑ να κερδίσουν τη μάχη με τους Ρώσους για το ποιος θα προσσεληνωθεί πρώτος. Με τον Νίξον να θεωρεί την αποστολή πολύ σημαντική για να αποτύχει, η Τζόουνς λαμβάνει την άνωθεν εντολή να οργανώσει μια ψεύτικη, εφεδρική προσσελήνωση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ήδη έχει αρχίσει μέσα στον ψεύτικο κόσμο που υπηρετεί να αισθάνεται ένα αληθινό συναίσθημα.

Ο Γκρεγκ Μπερλάντι ανοίγει πολλά θέματα, ευτυχώς όχι εις βάρος του ρομάντζου που είναι και το ζητούμενο, και παρά τις οποίες απόψεις προσπαθεί να εκφέρει σε σχέση με τον Ψυχρό Πόλεμο και τις κυβερνητικές τακτικές μέσα από τον ρόλο του εκπληκτικού Γούντι Χάρελσον, τελικά η αποθέωση των αμερικανικού έθνους μοιάζει ένα αναπόφευκτη. Ευτυχώς, η χημεία της Γιόχανσον, που θυμίζει έντονα την Μέριλιν Μονρόε σε μία πιο δυναμική εκδοχή και του ευαίσθητου Τέιτουμ, πρωταγωνιστεί σε αυτή την ευχάριστη κωμωδία, που προσφέρεται για μια βραδινή έξοδο στο θερινά.

HIT MAN
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.
Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Πάουελ, Αντρια Αριόνα.
Διάρκεια: 115 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Τετάρτη (21.15)

Ο Γκάρι Τζόνσον είναι καθηγητής φιλοσοφίας, αλλά και ο πιο περιζήτητος επαγγελματίας δολοφόνος στη Νέα Ορλεάνη. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν έχει σκοτώσει ποτέ κανέναν, αφού δουλεύει για την αστυνομία, προκειμένου να αποκαλύψει τα σχέδια των κακοποιών, πριν εκείνοι προλάβουν να τα πραγματοποιήσουν. Όταν όμως σπάει το πρωτόκολλο για να βοηθήσει μια απελπισμένη γυναίκα, που προσπαθεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύντροφό της, γίνεται ένα από τα ψεύτικα προσωπεία που κατά κόρον χρησιμοποιεί, ερωτεύεται και φλερτάρει με την ιδέα να γίνει ο ίδιος εγκληματίας.

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τον Πάουελ, που είναι προσωπικός του φίλος, ανακάλυψαν τυχαία σε ένα άρθρο μιας εφημερίδας την απίστευτη αλλά πέρα για πέρα αληθινή ιστορία του καθηγητή φιλοσοφίας Γκάρι Τζόνσον και αποφάσισαν να τη μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη, συνυπογράφοντας το σενάριο. Οι πολλαπλές και άκρως επιτυχημένες μεταμορφώσεις του κεντρικού ήρωα δίνουν στον Τεξανό δημιουργό πρόσφορο έδαφος να ξεκινήσει την ιστορία του με κωμικό τόνο και κάποιες πινελιές αστυνομικού θρίλερ, αναλύοντας τα πολλά προσωπεία και τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο τι είναι αληθινό και τι πραγματικό. Γιατί τελικά ο ντροπαλός και συνεσταλμένος Γκάρι μπορεί να γίνει πολλά περισσότερα, αρκεί να νιώσει προστατευμένος μέσα σε μία συνθήκη.

Παίζοντας με μια ανάλαφρη, ανάλυση της ανθρώπινης ψυχολογίας, ο Λινκλέιτερ βάζει στο παιχνίδι την εκρηκτική Άντρια Αριόνα, οπότε και η ιστορία παίρνει την τροπή μιας ρομαντικής κομεντί. Ο Λινκλέιτερ δείχνει πως ξέρει να αναμειγνύει και να διαχειρίζεται σωστά διαφορετικά είδη, ανατρέποντας τη στερεοτυπική ιδέα περί «εκτελεστών», πραγματικών ή ερωτικών, ενώ η χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου έχει ως αποτέλεσμα μια feelgood περιπέτεια, που αναδεικνύει ακόμα μια πλευρά του Πάουελ.

CINE ΑΕΛΛΩ
Ελ. Βενιζέλου 12 – Ραφήνα
Τηλ.: 2294023420

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.