Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιά στο Σοφικό – Καρδιακό επεισόδιο υπέστη πυροσβέστης

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιά στο Σοφικό: «Μάχη» με διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο – 3 τραυματίστηκαν – Πάνω από 100 πυροσβέστες στο σημείο – Απο τις πρωινές ώρες επιχειρούν από αέρος ξανά αεροσκάφη και ελικόπτερα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες.

Συνεχίζουν της μάχη της κατάσβεσης 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα , 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο – 3 τραυματίστηκαν

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς ένας πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, επρόκειτο για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.42 την Τετάρτη και αναπτύχθηκε σε πυκνή δασική έκταση, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου – Κορίνθου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 ήχησε στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την πυρκαγιά πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρήτης και Πολιτικής Προστασίας, χθες το απόγευμα, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων συναρμόδιων υπουργείων, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και του Στρατού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

skai.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.