Πολύ υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και τη νύχτα στη Ραφήνα – Πάνω από τους 30 °C η ελάχιστη θερμοκρασία σε περιοχές της Αττικής!

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω του κύματος καύσωνα. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στα μεγάλα αστικά κέντρα με την θερμοκρασία να μην καταφέρνει να πέφτει ακόμη και κάτω από τους 30°C για πολλά 24ωρα.

Στους παρακάτω χάρτες αποτυπώνονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως, παρατηρείται οι σταθμοί με τις περισσότερες ημέρες βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής (Εικόνα 2), υπάρχουν σταθμοί όπως στον Πειραιά, όπου για 10 συνεχόμενες ημέρες (από τις 09/07) η θερμοκρασία διατηρείται πάνω από τους 30°C καθόλη την διάρκεια της ημέρας (συνολικά > 216 ώρες). Παρόμοια κατάσταση και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής όπως στη Νίκαια, στο Νέο Κόσμο και στη Νέα Σμύρνη.

Εικόνα 1. Ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Εικόνα 2. Ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Αττική από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η διατήρηση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα ακόμη και τη νύχτα αποτελεί επιπρόσθετο, σημαντικό παράγοντα αύξησης της θερμής επιβάρυνσης και της σχετικής επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.