Βασιλόπουλος: Στα όρια εσχάτης προδοσίας η μεθόδευση για απραξία από την δημοτική αρχή για το Master Plan του λιμανιού της Ραφήνας

Στη μεγαλύτερη απειλή που έχει δεχθεί ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, την εφαρμογή του Master Plan επέκτασης του λιμένα Ραφήνας σε ένα τέρας που θα καταπιεί την πόλη, η Δημοτική Αρχή με μεγάλη σχολαστικότητα και επιμέλεια οργάνωσε και εκτέλεσε ένα σχέδιο προδοσίας με σειρά ενεργειών που οδηγούν στην απόλυτη απραξία.

Στόχος της διοίκησης Τσεβά να μην υπάρξει θεσμικά καμία ουσιαστική ενέργεια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου κατά του Master Plan και των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ και της Κυβέρνησης. Να μην δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ ούτε ο κίνδυνος, ούτε οι παραλογισμοί, ούτε καν η πρωτάκουστη προφορική άρνηση του ΤΑΙΠΕΔ να ενημερώσει την τοπική κοινωνία. Ακόμα περισσότερο να μην έχει ο Δήμος κανένα τρόπο νομικής αντίδρασης στο μέλλον. Αυτά, άλλωστε, είχε δηλώσει στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση και η Δήμαρχος κα Τσεβά όταν την καλούσαμε να συμφωνήσουμε ως επικεφαλείς παρατάξεων σε κοινό πλαίσιο αντίδρασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δεν μπορώ όταν έχω πάει σε όλα τα Υπουργεία, να υπογράψω ένα χαρτί που θα μου λένε μετά ότι δεν καταλαβαίνω όταν μιλάω με ανθρώπους (εννοεί στα Υπουργεία). Έχω πάει σε όλους τους Υπουργούς και μου έχουν πει πέντε πράγματα.”

Και όλα αυτά παρά τη σαφή εντολή πολιτών, τοπικών φορέων και δημοτικών παρατάξεων να αντιδράσουμε μαζικά και συντεταγμένα. Η φαινομενική ανικανότητα διοίκησης, αποδεικνύεται ότι ήταν σχέδιο προδοσίας για να περάσει ο χρόνος με δύο προσχηματικές συγκεντρώσεις ενημέρωσης στο ΚΑΠΗ Ραφήνας, ένα δημοτικό συμβούλιο στις 11/7 που επιμελώς δεν είχε το θέμα του Master Plan στην ημερήσια διάταξη και ένα δημοτικό συμβούλιο στις 15/7 που επίσης επιμελώς φρόντισαν να το μετατρέψουν σε παρωδία.

Η Πρόεδρος ΔΣ κα Παπαδοπούλου σε συνεργασία με τη Δήμαρχο κα Τσεβά και ορισμένους καλοθελητές της Δημοτικής Αρχής, επέτρεψε να γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο σε προσεκτικά επιλεγμένη ώρα ώστε να δυσκολευτούν πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι να συμμετέχουν. Δεν έδωσε μάλιστα ούτε το σύνδεσμο για να συνδεθούμε εξ αποστάσεως. Δεν έθεσε σωστά το θέμα ημερήσιας διάταξης για να αποφύγει τη συμμετοχή του Δήμου στην Διαβούλευση. Ακόμα χειρότερα δεν μπήκε στον κόπο ούτε να τροποποιήσει το θέμα την ώρα της συνεδρίασης ώστε να περιλαμβάνει και την υποβολή παρατηρήσεων στη διαβούλευση, παρότι το έθιξαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ως παράταξη, πέρα από όλες τις ενέργειες που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε για το θέμα του Master Plan, της MEBA, της αντιπυρικής προστασίας και πολλών θεμάτων καθημερινότητας των πολιτών, συντασσόμαστε με τους πολίτες που αντιδρούν ενεργά στις εξαιρετικά επικίνδυνες μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής σε βάρος της βιώσιμης ανάπτυξη του Δήμου και των δημοτών.

Καλούμε για άλλη μία φορά τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και τους αντιδημάρχους που συμμετέχουν στη διοίκηση της κας Τσεβά να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε σωρεία λαθών και καθημερινών παραλήψεων, αλλά κυρίως απέναντι στην προδοσία που έδεσε τα χέρια στον Δήμο να αντιδράσει νομικά εναντίων του Master Plan.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.