Βλάβη στα συστήματα της Microsoft σε όλο τον κόσμο: Προβλήματα σε πτήσεις, τηλεπικοινωνίες και συναλλαγές!

Μια σειρά από αυστραλιανές οργανώσεις – συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και αεροπορικών εταιρειών – έχουν αναφέρει ότι έχουν πληγεί από μια μαζική διακοπή IT.

Οι πτήσεις έχουν ανασταλεί στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, τα σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζουν χάος στα ταμεία, και τα τηλεοπτικά δίκτυα προσπαθούν με δυσκολία να παραμείνουν στον αέρα καθώς τα αυτόματα συστήματα, τα γραφικά και οι υπολογιστές έχουν αποτύχει.

Μερικές ώρες πριν η Αυστραλία επηρεαστεί σοβαρά, μερικές αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ ανέφεραν επίσης καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων λόγω προβλημάτων IT.

Η αιτία της διακοπής δεν είναι σαφής, αλλά πολλοί από όσους έχουν επηρεαστεί την έχουν συνδέσει με τα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών της Microsoft.

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, οι πληροφορίες εξαφανίστηκαν από τους πίνακες αναχωρήσεων. Σε ανακοίνωση προς τους επιβάτες στον εσωτερικό τερματικό σταθμό, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Jetstar δήλωσε ότι ένα «πρόβλημα με τη Microsoft» σήμαινε ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει check-in επιβατών ή να επιβιβάσει πτήσεις. Η Virgin Australia έχει επίσης ενημερώσει τους ταξιδιώτες της ότι υπήρξε «συνολική αναστολή» πτήσεων.

Χρήστες των κοινωνικών μέσων έχουν αναφέρει ουρές σε καταστήματα όπως η Woolworths, με τα συστήματα πληρωμών να έχουν πέσει. Η αυστραλιανή ιστοσελίδα αναφορών διακοπών Downdetector δείχνει προβλήματα που αναφέρονται από την Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας, την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telstra, την Google και άλλες.

Μια επίσημη ενημέρωση υπηρεσίας Microsoft 365 που δημοσιεύτηκε στο X νωρίτερα την ημέρα ανέφερε ότι «ερευνούμε ένα πρόβλημα που επηρεάζει την ικανότητα των χρηστών να έχουν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft 365».

Σε δήλωσή της, η αυστραλιανή αρχή κυβερνοασφάλειας είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι πρόκειται για περιστατικό κυβερνοασφάλειας.

«Οι τρέχουσες πληροφορίες μας είναι ότι αυτή η διακοπή σχετίζεται με ένα τεχνικό πρόβλημα με μια πλατφόρμα λογισμικού τρίτου μέρους που χρησιμοποιείται από τις επηρεαζόμενες εταιρείες,» ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Με πληροφορίες από ΒBC, lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.