Παν. Μαυρομάτης: Κίνδυνος από τις κατολισθήσεις στο Ντράφι Πικερμίου

Επιστολή απέστειλε ο Τοπικός Σύμβουλος Πικερμίου Παναγιώτης Μαυρομάτης προς το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής το Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια Αττικής, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Δήμαρχο Δήμητρα Τσεβά, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ξηντάρα και τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου αναφορικά με τις κατολισθήσεις στο Ντράφι Πικερμίου

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

”Ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής του Ντραφίου, αλλά και ως εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου, με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να σας επισημάνω μερικούς από τους κινδύνους που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο του οικισμού Ντράφι, της ως άνω Δημοτικής Ενότητας.

Συγκεκριμένα το οδικό δίκτυο λόγω παλαιότητας, αλλά και μηδαμινής­ συντήρησης, έχει υποστεί καθιζήσεις, ενώ σε κάποια σημεία του έχουν κοπεί ολόκληρα τμήματα των οδών, με αποτέλεσμα η κίνηση τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών από τα συγκεκριμένα σημεία να καθίσταται επικίνδυνη, ενώ σε κάποια σημεία το βουνό «σπρώχνει» τον δρόμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ολίσθησης τμήματος του βουνού, παρασύροντας ολόκληρα σπίτια με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στην οδό Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα από την διασταύρωση της οδού με την λεωφόρο Αχαιών και σε μήκος διακοσίων τουλάχιστον μέτρων, παρατηρείται εμφανής ανύψωση του δρόμου, ενώ σε ένα σημείο πενήντα και πλέον μέτρων το βουνό «σπρώχνει» την οδό κλείνοντας ένα μέρος της, δυσκολεύοντας την διέλευση των οχημάτων και των πεζών, ενώ στην απέναντι μεριά του δρόμου υπάρχουν δύο σπίτια τα οποία κατοικούνται.

Στην οδό Αδμήτου και συγκεκριμένα εκατό μέτρα περίπου μετά την διασταύρωσή της με την οδό Αγαμέμνονος, έχει κοπεί ολόκληρο κομμάτι της οδού, σε μήκος εκατό περίπου μέτρων, ενώ στο σημείο έχει φυτρώσει και βλάστηση (καλάμια). Η διέλευση των οχημάτων και των πεζών από το εναπομένων πλάτος του οδοστρώματος είναι σχεδόν αδύνατη, ενώ ο φωτισμός και η σήμανση στο εν λόγω σημείο είναι μηδαμινά. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο και λόγω της κατηφορικής κλίσης που έχει η οδός Αγαμέμνονος, κατά την διάρκεια βροχοπτώσεων, καταλήγει μεγάλος όγκος νερού, με αποτέλεσα να έχουν πλημμυρίσει σπίτια στην οδό Δαναού η οποία είναι παράλληλη της Αδμήτου.

Στην οδό Οικονόμου λίγο μετά το αριθμητικό 29, έχει κοπεί ένα κομμάτι στην δεξιά πλευρά του δρόμου σε μήκος περίπου πενήντα μέτρων, ενώ λόγω της κλίσης του δρόμου στο σημείο συγκεντρώνονται τα νερά της βροχής με αποτέλεσμα να «τρώνε» τον δρόμο και με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς να μεγαλώνει το «άνοιγμα».

Στην οδό Βαλανάρη, έναντι του αριθμητικού 10 και σε μήκος πενήντα περίπου μέτρων, έχει κοπεί ένα κομμάτι του δρόμου προς την πλευρά του ομώνυμου ποταμού, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων και των πεζών από το εναπομένων πλάτος του οδοστρώματος να είναι δύσκολη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Να σημειωθεί πως ούτε σε αυτό το σημείο υπάρχει επαρκής φωτισμός.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και ενόψει του επερχόμενου χειμώνα και των αναμενόμενων -λόγω κλιματικής κρίσης- επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και λόγω του ότι η περιοχή του Ντραφίου το 2022 κάηκε από μεγάλη πυρκαγιά και έχει χαρακτηριστεί ως πυρόπληκτη, παρακαλώ όπως λάβετε γνώση όλων των παραπάνω και προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς σας.

Στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και φωτογραφικό υλικό,”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Μαυρομμάτης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.